Pinaatti-hernepyörykät
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.9 g
Raaka-aineet
-
3 dlvettä
-
3 dlhernerouhetta
-
Sydänmerkki-tuote200 gpurjoa
-
Sydänmerkki-tuote4valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote½-1chili
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkuatuoretta lehtipersiljaa tai basilikaa
-
Sydänmerkki-tuote(2 cm palainkivääriä)
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermaviiliä tai ruokajogurttia
-
Sydänmerkki-tuote75 gpinaattia (pakaste)
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tlsokeria
-
(½ dlkorppujauhoja)
Valmistusohje
1. Keitä vesi. Anna hernerouheen turvota kuumassa vedessä noin 10 minuuttia.
2. Hienonna sillä aikaa sipulit ja chili sekä haluamasi yrtti. Voimakkaamman makumaailman ystävä raastaa mukaan myös inkivääriä. Kuullota sipuleita ja chiliä (sekä inkivääriä) öljyssä hetki.
3. Sekoita kaikki ainekset. Jos massa on liian löysää, lisää korppujauhoja ja anna turvota hetki.
4. Muotoile massasta 40 pyörykkää leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat saaneet väriä.
Vinkki
- Vegaanisen version saat, kun vaihdat kermaviilin esimerkiksi kaurapohjaiseen fraicheen (esim. Yosa tai Oatly).
- Vahvojen makujen ystävä voi tuplata yrttien ja chilin määrän.