Sitruunakala
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
15 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1sitruuna
-
Sydänmerkki-tuote2 -3valkosipulin kynttä
-
600 gvaaleaa kalaa fileenä (esim. kuha)
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori talteen ja purista mehu. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Mausta kalafileet sitruunaraasteella, suolalla ja pippurilla ja paista pannulla öljyssä. Lisää myös valkosipuli.
2. Käännä fileet, lisää päälle sitruunamehua ja vähennä lämpöä. Kypsennä muutama minuutti. Kala on kypsää, kun se on saanut hiukan väriä molemmin puolin ja muuttunut kokonaan läpikuultamattomaksi. Halutessasi lisää vielä sitruunamehua ennen tarjoamista.