Palsternakkapyree
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600 gpalsternakkaa
-
6 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori palsternakat ja pilko pieniksi paloiksi. Keitä suolattomassa vedessä kypsäksi eli 15–20 minuuttia.
2. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä siitä osa. Soseuta palsternakat perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää kasvirasvasekoite ja hiukan (1/2 –1 dl) keitinlientä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Vinkki
- Palsternakkapyree on erinomainen ja juhlava lisäke esimerkiksi liharuoalle. Jos haluat pyreestä miedomman version, korvaa kolmannes tai puolet palsternakasta jauhoisella perunalla.
- Jos käytät perunaa, kannattaa survomisvälineen kanssa olla tarkka: monitoimikoneen tai sauvasekoittimen käyttö voi johtaa liisterimäiseen lopputulokseen. Parhaimman rakenteen saat, jos käytät palsternakka-perunasoseen survomiseen perunasurvinta tai sähkövatkainta pienellä teholla.
- Kasvirasvasekoitteen sijaan voit käyttää maun pehmentämiseen myös maitoa.
- Löydät palsternakkaa edullisimmin tilojen suoramyynnistä tai isojen markettien hevi-osaston irtomyynnistä. Valmiiksi pakatun palsternakan kilohinta saattaa olla 6–7 euroa, mutta irtomyynnistä sitä löytää usein alle 3 euroa/kg.