Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

2 cm pala
tuoretta inkivääriä
1
sipuli
1-2
chili
1 rkl
öljyä tai pullorasvaa
400 g
wok-vihanneksia
2 dl
appelsiinimehua
2 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
1 dl
vettä
1 tl
suolaa
½ tl
currya
½ tl
rouhittua mustapippuria
300 g
kirjolohta
½ dl
tuoretta tilliä
Lisäksi
½ dl
tuoretta korianteria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
M Maidoton
Mu Munaton

Aasialainen kalapata

Värikäs kalapata on aasialaisten makujen sinfoniaa. Aasialainen kalapata on mausteisen ruuan ystävän ykkösruoka, johon appelsiinimehu tuo mukavaa makeutta.

Värikäs kalapata on aasialaisten makujen sinfoniaa. Aasialainen kalapata on mausteisen ruuan ystävän ykkösruoka, johon appelsiinimehu tuo mukavaa makeutta.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 cm pala
tuoretta inkivääriä
1
sipuli
1-2
chili
1 rkl
öljyä tai pullorasvaa
400 g
wok-vihanneksia
2 dl
appelsiinimehua
2 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
1 dl
vettä
1 tl
suolaa
½ tl
currya
½ tl
rouhittua mustapippuria
300 g
kirjolohta
½ dl
tuoretta tilliä
Lisäksi
½ dl
tuoretta korianteria

Valmistusohje

1.
Hienonna inkivääri ja sipuli. Kuullota kasviksia hetki rasvassa.
2.
Lisää kattilaan wok-vihannekset, appelsiinimehu, ruokakerma, vesi ja mausteet. Anna hautua 5 minuuttia.
3.
Lisää kuutioitu kala ja tilli. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia eli kunnes kala kypsyy. Sekoittele kalapataa varovasti kalan lisäämisen jälkeen, jotta kalapalat eivät hajoa.

Vinkki

  • Jos kalapadan liemi on makuusi liian ohutta, voit suurustaa sitä vesitilkkaan sekoitetulla massitärkkelyksellä (½ - 1 rkl). Lisää mahdollinen suurus kalapalojen lisäämisen yhteydessä ja sekoittele varovasti.

  • Vähemmän mausteinen kalapata syntyy vähentämällä inkiväärin ja chilin määrää. Myös currya kannattaa tupsauttaa varovaisella kädellä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g