Aasialainen kalapata
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2 cm palatuoretta inkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1-2chili
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä tai pullorasvaa
-
Sydänmerkki-tuote400 gwok-vihanneksia
-
2 dlappelsiinimehua
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
1 dlvettä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlcurrya
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote300 gkirjolohta
-
Sydänmerkki-tuote½ dltuoretta tilliä
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote½ dltuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Hienonna inkivääri ja sipuli. Kuullota kasviksia hetki rasvassa.
2. Lisää kattilaan wok-vihannekset, appelsiinimehu, ruokakerma, vesi ja mausteet. Anna hautua 5 minuuttia.
3. Lisää kuutioitu kala ja tilli. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia eli kunnes kala kypsyy. Sekoittele kalapataa varovasti kalan lisäämisen jälkeen, jotta kalapalat eivät hajoa.
Vinkki
- Jos kalapadan liemi on makuusi liian ohutta, voit suurustaa sitä vesitilkkaan sekoitetulla massitärkkelyksellä (½ - 1 rkl). Lisää mahdollinen suurus kalapalojen lisäämisen yhteydessä ja sekoittele varovasti.
- Vähemmän mausteinen kalapata syntyy vähentämällä inkiväärin ja chilin määrää. Myös currya kannattaa tupsauttaa varovaisella kädellä.