Porkkanaleivokset
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote3porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote2appelsiinia
-
2kananmunaa
-
1 dlfariinisokeria
-
3 dltäysjyväspelttijauhoja
-
Sydänmerkki-tuote½ dlrouhittuja saksanpähkinöitä
-
2 tlkanelia
-
1 tlleivinjauhetta
-
½ tlsoodaa
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä tai pullorasvaa
- Kuorrutus
-
Sydänmerkki-tuote250 gmaitorahkaa
-
100 gappelsiinituorejuustoa
-
3 rkltomusokeria
-
Sydänmerkki-tuote2 tlraastettua appelsiininkuorta
- Kostutus ja koristelu
-
Sydänmerkki-tuote1appelsiinin mehu ja kuori
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä ja raasta niiden kuoret sekä purista mehu.
2. Vaahdota munat ja fariinisokeri. Lisää porkkanaraaste ja yhden appelsiinin kuoriraaste. Lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva ja yhden appelsiinin mehu. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Levitä taikina noin 20 x 30 cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.
4. Kumoa pohja ja anna sen jäähtyä. Kostuta pohja toisen appelsiinin mehulla.
5. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneelle pohjalle. Leikkaa paloiksi ja koristele palat appelsiininkuoriraasteella.
Vinkki
- Jos et löydä kaupasta appelsiinituorejuustoa, voit ostaa maustamatonta ja lisätä kuorrutukseen vähän enemmän appelsiininkuorta ja sokeria.
- Jos kaipaat perinteisen tuorejuustokuorrutuksen sijaan raikkaampaa kuorrutusta, kokeile rahkalla kuorrutettua porkkanakakkua.
- Punajuurikakku on maukas vaihtoehto klassiselle porkkanakakulle.
- Kurkkaa myös muut Sydänmerkin kakkureseptit.