Puolukkainen juustokakku
Raikas rahkatäytteinen kakku sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksi. Metsiemme supermarja puolukka antaa täytteeseen vahvan maun ja suloisen värin.
Raaka-aineet
- Pohja
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
1 dlvehnäjauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
- Täyte
-
6liivatelehteä
-
2 - 2 ½ dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
Sydänmerkki-tuote4 dlpuolukoita
-
Sydänmerkki-tuote500 gmaitorahkaa
-
1 dlsokeria
-
2 tlvaniljasokeria
-
Sydänmerkki-tuote½ dlsitruunan mehua
- Koristeluun
-
Sydänmerkki-tuote2 dlpuolukoita
-
½ dltomusokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Kääntele joukkoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Pese vuoka ja laita toinen kakkulevy vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
3. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta puolukat. Sekoita puolukkasose, rahka ja sokerit. Lisää vaniljavaahto.
4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan mehuun. Sekoita liivateliemi rahkatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada puolet täytteestä kakkupohjan päälle. Laita väliin toinen kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
5. Irroita irtopohjavuoan reunus kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Koristele sokeroiduilla puolukoilla.
Vinkki
Rahkan ohella täytteeseen sopii maustamaton tuorejuusto. SItä riittää 400g
Makeat leivonnaiset
Täytekakut ja leivokset
Maitotuotteet
Marjat ja hedelmät
Viljatuotteet
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g