Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Ruispohja
1 ½ dl
ruisjauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 tl
kardemummaa
¼ tl
suolaa
1
kananmuna
3 rkl
pullomargariinia tai rypsiöljyä
Mustikkamousse
4
liivatelehteä
2 ½ dl
vaahtoutuvaa vispiä (20 %)
300 g
maustamatonta jogurttia
3 dl
mustikoita
½ dl
sokeria
3-4 rkl
sitruunamehua
Koristeeksi
2 dl
(pensas)mustikoita
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.5 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mustikkakupit

Kokoa kesäinen jälkiruoka rapeasta ruispohjasta ja täyteläisestä mustikkamoussesta.

Kokoa kesäinen jälkiruoka rapeasta ruispohjasta ja täyteläisestä mustikkamoussesta.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ruispohja
1 ½ dl
ruisjauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 tl
kardemummaa
¼ tl
suolaa
1
kananmuna
3 rkl
pullomargariinia tai rypsiöljyä
Mustikkamousse
4
liivatelehteä
2 ½ dl
vaahtoutuvaa vispiä (20 %)
300 g
maustamatonta jogurttia
3 dl
mustikoita
½ dl
sokeria
3-4 rkl
sitruunamehua
Koristeeksi
2 dl
(pensas)mustikoita

Valmistusohje

1.
Aloita valmistamalla mustikkamousse, jotta se ehtii hyytyä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2.
Vaahdota vispi ja lisää siihen jogurtti, soseutetut mustikat sekä sokeri. Maista ja lisää halutessasi sokeria.
3.
Kiehauta kattilassa sitruunamehu ja liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet. Kaada seos mustikkavaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Laita mustikkamousse jääkaappiin hyytymään.
4.
Valmista pohja sekoittamalla kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää kananmuna ja rasva. Vaivaa taikinaa hetki jotta siitä tulee kimmoisa. Jos seos on liian kuivaa, lisää vettä tilkka kerrallaan.
5.
Kaulitse pohja noin 1mm paksuiseksi levyksi ruisjauhoja apuna käyttäen. Leikkaa levystä noin 10cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä.
6.
Käännä muffinipelti tai metalliset leivosvuoat ylösalaisin ja asettele pohjat kuppien päälle ja painele reunoja hieman alaspäin. Paista pohjia 225 asteessa noin 5 minuutin ajan. Anna kuppien jäähtyä ja irrota vuoista.
7.
Lusikoi tai pursota täytettä ruiskuppeihin. Koristele tuoreilla mustikoilla.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
170 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.5 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g