Karamellisoidut juurekset
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote800 glanttua tai muita juureksia
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpullomargariinia
-
½ dltummaa siirappia tai fariinisokeria
-
1–1 ½ dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote3-4 oksaatuoretta persiljaa, rakuunaa tai timjamia
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele lanttu. Kuumenna rasva pannulla ja lisää kasvispalat ja siirappi. Pyörittele pari minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää vettä.
2. Jatka kypsennystä 10–20 minuuttia kasviksia välillä käännellen, kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla sekä yrttisilpulla.
Vinkki
Bataatti ja palsternakka kypsyvät nopeasti, lanttu, porkkana ja juuriselleri taas vaativat pidemmän kypsennysajan. Samalla tarvittavan veden määrä vaihtelee: pidemmässä kypsennyksessä vettä voi lorauttaa hiukan enemmän.