Juuresterriini
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600gpunajuurta
-
Sydänmerkki-tuote600gkeltajuurta
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkuatuoretta timjamia
-
Sydänmerkki-tuote200 gtuorejuustoa
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
2munaa
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tljauhettua muskottipähkinää
- Koristeeksi
-
Sydänmerkki-tuote70 gpähkinöitä
Valmistusohje
1. Vuoraa noin 10 x 20 cm vuoka leivinpaperilla.
2. Kuori juurekset ja viipaloi 3-5 mm paksuisiksi viipaleiksi. Keitä viipaleita vedessä omissa kattiloissaan 15 – 20 minuuttia eli kunnes ne vähän pehmenevät.
3. Hienonna sillä aikaa valkosipulit ja timjami ja sekoita tuorejuuston ja kasvirasvasekoitteen joukkoon kananmunien ja mausteiden kanssa.
4. Laita kerros punajuuriviipaleita vuoan pohjalle ja kaada päälle noin puolet tuorejuustoseoksesta. Lisää keltajuuriviipaleet lopun tuorejuustoseoksen kanssa.
5. Peitä pinta leivinpaperilla ja paista 175 asteessa noin tunti tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja tuorejuustoseos on hyytynyt. Anna jäähtyä vuoassaan ja kumoa.
6. Rouhi pähkinät karkeaksi raasteeksi. Paahda kuivalla paistinpannulla ja ripottele terriinin pinnalle.
Vinkki
- Omilla suosikkikasviksilla värejä ja makua voi muunnella loputtomiin: terriinin voit rakentaa vaikkapa erivärisistä porkkanoista, palsternakasta, juuriselleristä, bataatista tai niiden sekoituksista. Myös yrttivalinnalla voi leikitellä.
- Kypsennysaika vaihtelee kasvisten mukaan: esimerkiksi palsternakalle ja porkkanalle riittää noin puolet lyhyempi keittoaika kuin punajuurelle
- Voit kypsentää terriinin myös vesihauteessa: laita vuoka suurempaan vuokaan tai uunipellille, jossa on kuumaa vettä noin vuoan puoliväliin saakka. Paista uunissa 175 asteessa noin 1 tunti.