selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Broccoliinipizza
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Broccoliinipizza

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Rukiinen pohja tekee valkoisesta broccoliinipitsasta maukkaamman. Härkäpapusuikale tuo pitsaan ruokaisuutta, ja ihanat yrtit viimeistelevät broccoliinipitsan.



Raaka-aineet

Taikina
2 dl
vettä
2 tl
kuivahiivaa
(½ tl
suolaa)
2 ½ dl
durum- tai pizzajauhoja
Sydänmerkki-tuote
2 dl
ruisjauhoja
Täyte
Sydänmerkki-tuote
150 g
broccoliinia (varsiparsakaalia)
150 g
ranskankermaa tai kaurafraichea
Sydänmerkki-tuote
1
sitruuna
1 mm
suolaa
1 pkt (250 g)
härkäpapusuikaletta, valkosipuli-yrtit (Beanit)
4 rkl
pinjansiemeniä
Lisäksi
Sydänmerkki-tuote
1 ruukku
rucolaa
Sydänmerkki-tuote
10
tuoretta basilikan lehteä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi 42-asteiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos pizzajauhot eivät sisällä suolaa, lisää sitä ripaus. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten, kunnes saat kiinteän taikinan. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä muutama minuutti. Siirrä taikina kulhoon ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
2. Valmistele sillä aikaa täytettä. Huuhdo broccoliinit ja leikkaa kannasta pieni pala pois. Pese sitruuna ja raasta kuori ranskankerman joukkoon. Mausta seos suolaripauksella.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne leivinpaperin päällä ohuiksi pizzoiksi. Levitä pohjien päälle ranskankerma ja jaa broccoliinit pizzoille. Lisää härkäpapusuikaleet.
4. Paista pizzoja yksi kerrallaan 225 asteessa 10 – 13 minuuttia. Ota pizza uunista 9 minuutin kohdalla ja lisää puolet pinjansiemenistä. Jatka paistamista, kunnes pohja on kypsä. Paista toinen pizza samoin.
5. Viimeistele pizzat rucolalla ja basilikan lehdillä juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

Jos haluat pohjasta erityisen rapean, kuumenna pelti uunissa ennen pizzan lisäämistä. Jos uunissa on kiertoilmatoiminto, voit paistaa molemmat pizzat yhtä aikaa 200 asteessa.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
232 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.6 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
232 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.6 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g