Juuressipsit
Terveellisemmät sipsit syntyvät itse tehden. Makeat juuressipsit eivät kaipaa suolaa tai juuri edes rasvaa. Rapeiden juuressipsien avulla kasvatat helposti niin omaa kuin perheenjäsenten kasvisten syömistä.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600 gjuureksia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 tlrosmariinia
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Pese juurekset ja kuori halutessasi. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä, mandoliinilla tai monitoimikoneella.
2. Hienonna rosmariinia terävällä veitsellä. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Lisää juuresviipaleet ja sekoita.
3. Laita viipaleet pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi niin, että palat eivät kosketa toisiaan.
4. Kypsennä kiertoilmauunissa 125 asteessa 45-50 minuuttia eli kunnes ne ovat kuivia, rapeita ja saaneet hieman väriä. Paistoaikaan vaikuttaa mm. viipaleiden paksuus. Pidennä tai lyhennä juuressipsien paistoaikaa tarvittaessa.
Vinkki
- Kokeile myös muita terveellisempiä naposteluherkkuja: mausteisia papuja, dippikasviksia ja popkorneja
Välipalat ja jälkiruoat
Naposteltavat
Kasvikset
Lasten suosikit
Helpot ohjeet
Kiireettömään kokkaukseen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
560 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
86 g
josta sokereita
50 g
Kuitua
26 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
1.3 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
560 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
86 g
josta sokereita
50 g
Kuitua
26 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
1.3 g