Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Lehtikaaliletut lohitäytteellä

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Lehtikaalilla maustetut letut maukkaalla savukirjolohitäytteellä ovat taattu hitti perheen pienimpienkin keskuudessa.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
70 g
lehtikaalia
3
kananmunaa
Sydänmerkki-tuote
5 dl
maitoa tai kasvijuomaa
2 dl
vehnäjauhoja
Sydänmerkki-tuote
1 dl
ruisjauhoja
½ tl
suolaa
ripaus
muskottipähkinää
Savulohitäyte
Sydänmerkki-tuote
1
(keltainen) paprika
Sydänmerkki-tuote
100 g
purjoa
250 g
lämminsavukirjolohta
Sydänmerkki-tuote
200 g
kermaviiliä tai ruoanvalmistusjogurttia
Sydänmerkki-tuote
1 tl
sitruunamehua
Sydänmerkki-tuote
1 tl
sinappia
½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
Sydänmerkki-tuote
½ dl
öljyä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Huuhtele lehtikaalit ja poista niistä keskiruoti. Silppua lehtikaalit veitsellä tai jauha hienoksi tehosekoittimessa. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta sekä jauhot. Lisää lopuksi lehtikaalit sekä loppuosa maidosta ja mausteet. Anna taikinan turvota 15 min.
2. Tee sillä aikaa täyte: Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Silppua purjo. Sekoita lämminsavukirjolohi, kermaviili tai ruokajogurtti, paprikakuutiot, sipulisilppu ja mausteet. Anna täytteen maustua jääkaapissa lettujen paiston ajan. Halutessasi voit tehdä täytteen maustumaan jo edellisenä päivänä.
3. Kuumenna paistinpannu ja paista pannulla öljyssä taikinasta suuria räiskäleitä tai pikkulettuja makusi mukaan. Annoksesta tulee noin 40 pientä tai 12 suurta lettua. Tarjoile haaleina lämminsavukirjolohitäytteen kera.

Vinkki

  • Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan
  • Kokeile lämminsavukirjolohitäytettä myös uuniperunoiden täytteenä. Purjon sijaan voit käyttää muutaman varren kevätsipulia.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
128 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
128 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g