Lehtikaaliletut lohitäytteellä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
128 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote70 glehtikaalia
-
3kananmunaa
-
Sydänmerkki-tuote5 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 dlruisjauhoja
-
½ tlsuolaa
-
ripausmuskottipähkinää
- Savulohitäyte
-
Sydänmerkki-tuote1(keltainen) paprika
-
Sydänmerkki-tuote100 gpurjoa
-
250 glämminsavukirjolohta
-
Sydänmerkki-tuote200 gkermaviiliä tai ruoanvalmistusjogurttia
-
Sydänmerkki-tuote1 tlsitruunamehua
-
Sydänmerkki-tuote1 tlsinappia
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
- Paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele lehtikaalit ja poista niistä keskiruoti. Silppua lehtikaalit veitsellä tai jauha hienoksi tehosekoittimessa. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta sekä jauhot. Lisää lopuksi lehtikaalit sekä loppuosa maidosta ja mausteet. Anna taikinan turvota 15 min.
2. Tee sillä aikaa täyte: Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Silppua purjo. Sekoita lämminsavukirjolohi, kermaviili tai ruokajogurtti, paprikakuutiot, sipulisilppu ja mausteet. Anna täytteen maustua jääkaapissa lettujen paiston ajan. Halutessasi voit tehdä täytteen maustumaan jo edellisenä päivänä.
3. Kuumenna paistinpannu ja paista pannulla öljyssä taikinasta suuria räiskäleitä tai pikkulettuja makusi mukaan. Annoksesta tulee noin 40 pientä tai 12 suurta lettua. Tarjoile haaleina lämminsavukirjolohitäytteen kera.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan
- Kokeile lämminsavukirjolohitäytettä myös uuniperunoiden täytteenä. Purjon sijaan voit käyttää muutaman varren kevätsipulia.