Mustajuurikeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
56 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gmustajuuria
-
Sydänmerkki-tuote450 gjauhoisia perunoita
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
8-10 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote1 prk (250 ml)kermankaltaista kasvirasvavalmistetta
-
1 tlsuolaa
-
ripausvalkopippuria
- Yrttiöljy
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklhienonnettua tuoretta kirveliä tai tilliä
Valmistusohje
1. Pese mustajuuret huolellisesti juuriharjalla ja kuori ne altaassa veden alla. Paloittele mustajuuret ja siirrä ne vesikulhoon odottamaan, jotta juuret eivät tummu. Pese, kuori ja kuutioi perunat.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä sipulia, mustajuuria ja perunoita noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan 5 dl vettä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 10-12 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Ota halutessasi muutama mustajuuripala erikseen keiton koristelua varten.
3. Soseuta juurekset kattilassa sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kattilaan 3 desiä vettä, ruokakerma ja mausteet. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Lisää vettä tarvittaessa 1-2 dl.
4. Sekoita öljy ja hienonnettu yrtti. Jaa keitto kulhoihin ja koristele annokset mustajuuripaloilla sekä yrttiöljyllä.
Vinkki
Muita herkullisia alkuruokakeittoja: parsakeitto, palsternakkashotti ja sienicappuccino