selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Grillattua kanaa ja kaalia
G Gluteeniton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Grillattua kanaa ja kaalia

G Gluteeniton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kokonaisena grillattu broileri on näyttävä ilmestys ruokapöydässä. Kun käsittelet tipun litistämällä, kypsennysaika lyhenee, ja paistotulos paranee. Jos grillaaminen ei ole juttusi, ruoka paahtuu herkullisen meheväksi myös uunissa.



Raaka-aineet

1 (n.1,2 kg)
maustettu kokonainen broileri (esim. yrttimaustettu)
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
Grillattu kaali
Sydänmerkki-tuote
900 g
(varhais)kaalia
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 mm
suolaa
Piimäkastike
Sydänmerkki-tuote
1
valkosipulin kynsi
Sydänmerkki-tuote
2 dl
piimää
Sydänmerkki-tuote
½ ruukku
tuoretta lehtipersiljaa
Sydänmerkki-tuote
2 tl
sitruunanmehua
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 mm
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Pyyhi broileri kuivaksi. Nosta se leikkuulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa tukevilla keittiösaksilla selkärangan vierestä broileri auki. Leikkaa broileri auki myös selkärangan toiselta puolelta ja poista ranka.
2. Käännä broileri ympäri ja paina broileria napakasti rintalastan kohdalta leikkuulautaa vasten litteämmäksi. Typistä siiven kärjet saksilla. Sido broilerin jalat narulla yhteen. Voitele broilerin pinta öljyllä.
3. Grillaa broileria nahkapuoli alaspäin 20-25 minuuttia. Käännä broileri ja jatka kypsentämistä vielä 10-15 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Paistoaika riippuu grillin kuumuudesta.
4. Valmista broilerin kypsyessä kaalit. Leikkaa kaali tukevalla veitsellä puoliksi ja sitten 6-8 lohkoksi. Jätä kanta paikoilleen, jotta lohkot pysyvät koossa grillattaessa. Voitele kaalit öljyllä ja grillaa molemmin puolin noin 5 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt ja saanut väriä. Jos käytät tiiviimpää syys- tai talvikaalia, pidennä kypsennysaikaa 5-10 minuuttia. Mausta pippurilla ja suolaripauksella.
5. Kastiketta varten raasta tai hienonna valkosipuli. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

Vinkki

Voit kypsentää aterian myös uunissa: paista broileria 200 asteessa 35–40 minuuttia, lisää maustetut kaalinlohkot ja jatka kypsennystä 10–15 minuuttia.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
155 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
0.9 g
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
155 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
0.9 g