Paahdettu palsternakkashotti
Palsternakan makean pähkinäinen maku nousee esille, kun ne paahtaa kypsiksi uunissa keittämisen sijaan. Pehmeän aromaattinen klassikkomauste maustepippuri antaa päälle ripotelluille pähkinämurulle lempeän mausteisen twistin.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gpalsternakkaa
-
1 rklsiirappia
-
Sydänmerkki-tuote1 tlmaustettua öljyä (esim. voin maku)
-
½ tlsuolaa
-
4-5 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
- Maustepippuripähkinä
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpähkinäsekoitusta (suolaamaton)
-
Sydänmerkki-tuote1 tlöljyä
-
¼ tljauhettua maustepippuria
-
⅕ tlsuolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori palsternakat, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Levitä palsternakat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon siirappi, öljy ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes palsternakat ovat kypsiä
2. Kasvisten paahtuessa rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Lisää pähkinäsekoitus ja maustepippuri. Kuumenna ja paista noin puoli minuuttia kunnes pähkinät ovat hieman ruskistuneet. Mausta ripauksella suolaa.
3. Kiehauta vesi (4 dl) kattilassa. Lisää paahdetut kasvikset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kasvirasvasekoite ja tarvittaessa lisää vettä, jos keitto tuntuu liian sakealta. Lämmitä kiehuvaksi.
4. Kaada keitto pieniin kahvikuppeihin tai espressokuppeihin. Lisää päälle maustepippuripähkinämurua.
Vinkki
Voit soseuttaa kasvikset nesteineen keiton myös tehosekoittimessa. Kuumenna lämpimäksi kattilassa.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
76 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
76 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g