selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Cocktailperunat
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Cocktailperunat

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Paahdetuista perunoista ja itse marinoiduista silakoista valmistat herkulliset suupalat kesäisen kattauksen alkupaloiksi. Cocktailperunoiden valmistus on helppoa vaikka marinointi viekin hetken aikaa.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
400 g
varhaisperunoita (pienikokoisia)
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
Espanjalaiset silakat
Sydänmerkki-tuote
300 g
silakkafileitä
1 tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
1 - 2
sitruunaa
Sydänmerkki-tuote
1 - 2 dl
öljyä
Lisäksi
10 (80g)
isoja kapriksia
cocktailtikkuja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Valmista espanjalaiset silakat edellisenä päivänä. Poista silakkafileistä nahka sormin vetämällä. Laita silakkafileet laakeaan vatiin tai lautaselle ja ripottele päälle suola. Purista sitruunoista 1 dl mehua ja kaada fileiden päälle. Anna marinoitua, kunnes kalan väri on muuttunut vaaleaksi (noin 15 minuuttia). Kääntele fileitä tarvittassa marinoitumisen aikana. Valuta ylimääräinen mehu pois ja kaada päälle öljyä niin, että kalat peittyvät. Peitä vati ja nosta jääkaappiin.
2. Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi ja pyöräytä öljyssä. Grillaa perunoita parilalevyn päällä välillä käännellen tai 225 asteisen uunin ylätasolla noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta on saanut väriä.
3. Kokoa cocktailperunat seuraavasti. Käännä perunat leikkauspinta alaspäin. Pujota cocktailtikkuihin silakkaa ja osaan myös isoja kapriksia. Paina tikku perunaan ja toista, kunnes kaikki perunat ovat käytetty.

Vinkki

Silakat säilyvät kannellisessa astiassa jääkaapissa noin viikon verran.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g