selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Kanelipäärynät
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
He Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kanelipäärynät

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
He Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Omenamehussa haudutetut päärynät on helppo ja näyttävä jälkiruoka. Vaniljalta ja kanelilta maistuvat omenat nautiskellaan jäätelön kanssa.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
4 (700 g)
pientä päärynää
2
kanelitankoa
1
vaniljatanko
1 l
omenamehua
¾ dl
sokeria
Lisäksi
Sydänmerkki-tuote
½ l
jäätelöä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori päärynät, leikkaa ne puoliksi ja poista halutessasi siemenkodat.
2. Laita laakeaan kattilaan halkaistu vaniljatanko, kanelitangot, omenamehu ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut.
3. Asettele päärynät kattilaan leikkauspinta alaspäin. Kostuta pala leivinpaperia ja rutista se. Suorista paperi ja laita se tiiviisti päärynöiden päälle. Laita kansi päälle ja keitä hiljalleen kypsiksi, 20 – 25 minuuttia.
4. Kun päärynät ovat napakan kypsiä, nosta ne pois liemestä. Jatka liemen keittämistä ilman kantta 20 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen. Nosta pois kanelitangot ja vaniljatanko.
5. Tarjoa päärynät lämpiminä jäätelön kanssa.

Vinkki

  • Käytä ohjeeseen napakoita päärynöitä, jotta ne pysyvät keitettäessä kasassa. Sopivan pieniä päärynöitä löydät esimerkiksi kotimaisista päärynöistä tai luomupäärynöistä.
  • Voit tehdä jälkiruoan hyvissä ajoin ja säilyttää jäähtyneenä liemessään jääkaapissa. Ne säilyvät 4 – 5 päivää, päärynöiden väri voi tummua säilytyksen aikana.
  • Kuivata vaniljatanko talouspaperin päällä. Paloittele kuivanut tanko mortteliin tai sauvasekoittimen teholeikkuriin ja jauha sokerin kanssa sileäksi vaniljasokeriksi.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
107 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
107 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g