Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

4 (700 g)
pientä päärynää
2
kanelitankoa
1
vaniljatanko
1 l
omenamehua
¾ dl
sokeria
Lisäksi
½ l
jäätelöä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
107 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Kanelipäärynät

Omenamehussa haudutetut päärynät on helppo ja näyttävä jälkiruoka. Vaniljalta ja kanelilta maistuvat omenat nautiskellaan jäätelön kanssa.

Omenamehussa haudutetut päärynät on helppo ja näyttävä jälkiruoka. Vaniljalta ja kanelilta maistuvat omenat nautiskellaan jäätelön kanssa.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
4 (700 g)
pientä päärynää
2
kanelitankoa
1
vaniljatanko
1 l
omenamehua
¾ dl
sokeria
Lisäksi
½ l
jäätelöä

Valmistusohje

1.
Kuori päärynät, leikkaa ne puoliksi ja poista halutessasi siemenkodat.
2.
Laita laakeaan kattilaan halkaistu vaniljatanko, kanelitangot, omenamehu ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut.
3.
Asettele päärynät kattilaan leikkauspinta alaspäin. Kostuta pala leivinpaperia ja rutista se. Suorista paperi ja laita se tiiviisti päärynöiden päälle. Laita kansi päälle ja keitä hiljalleen kypsiksi, 20 – 25 minuuttia.
4.
Kun päärynät ovat napakan kypsiä, nosta ne pois liemestä. Jatka liemen keittämistä ilman kantta 20 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen. Nosta pois kanelitangot ja vaniljatanko.
5.
Tarjoa päärynät lämpiminä jäätelön kanssa.

Vinkki

  • Käytä ohjeeseen napakoita päärynöitä, jotta ne pysyvät keitettäessä kasassa. Sopivan pieniä päärynöitä löydät esimerkiksi kotimaisista päärynöistä tai luomupäärynöistä.
  • Voit tehdä jälkiruoan hyvissä ajoin ja säilyttää jäähtyneenä liemessään jääkaapissa. Ne säilyvät 4 – 5 päivää, päärynöiden väri voi tummua säilytyksen aikana.
  • Kuivata vaniljatanko talouspaperin päällä. Paloittele kuivanut tanko mortteliin tai sauvasekoittimen teholeikkuriin ja jauha sokerin kanssa sileäksi vaniljasokeriksi.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
107 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g

Yhteistyössä