Lohta ruiskuoressa
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g
Raaka-aineet
-
100 gruisperunataikinaa
-
500 glohifileetä
-
½ tlsuolaa
-
ripausrouhittua valkopippuria
-
Sydänmerkki-tuote1keskikokoinen punasipuli
-
Sydänmerkki-tuote2 tlöljyä
-
Sydänmerkki-tuote3 rklhienonnettua tilliä
-
1kananmunan keltuainen voiteluun
Valmistusohje
1. Nosta taikina ensin sulamaan. Leikkaa lohifilee neljäksi tasakokoiseksi annospalaksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
2. Kuori ja hienonna punasipuli ja kuullota hetken öljyssä pannulla. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon hienonnettu tilli. Nostele sipuli-tilliseosta tasaisesti fileiden päälle.
3. Jaa taikina neljään palaan ja kauli kalapalojen kokoiset palat. Päällystä fileet taikinalla ja voitele kevyesti keltuaisella. Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia. Aseta muutamaksi viimeiseksi minuutiksi uuniin päälle grillivastukset, jotta kuori saa kauniin värin ja hieman rapeutuu.