G Gluteeniton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kalakeitto

G Gluteeniton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Perinteinen kalakeitto saa piristystä tuoreesta fenkolista, selleristä ja pavuista. Kasvikset lisäävät kalakeittoon rapeaa suutuntumaa.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
400 g
kirjolohifileetä
Sydänmerkki-tuote
5
perunaa
Sydänmerkki-tuote
2
porkkanaa
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
150 g
salaattifenkolia
Sydänmerkki-tuote
2
lehtisellerin vartta
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
200 g
vihreitä papuja (pakaste)
5 dl
vettä
1 ½ tl
suolaa
2
laakerinlehteä
1 tl
yrttisekoitusta
½ tl
rouhittua valkopippuria
Sydänmerkki-tuote
2 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitusta
Sydänmerkki-tuote
3 dl
maitoa
Sydänmerkki-tuote
1 dl
tuoretta tilliä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja viipaloi fenkoli ja sellerinvarret. Kuullota sipulilohkot öljyssä, lisää vesi, suola, laakerinlehdet ja kasvispalat. Kypsennä kymmenisen minuuttia eli kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
2. Kuutioi kalafilee ja lisää keittoon yrttisekoituksen, pippurin, kerman ja maidon kanssa. Keitä muutama minuutti.
3. Lisää hienonnettu tilli.

Vinkki

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g