Minestrone
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote300 gvalkokaalia
-
Sydänmerkki-tuote150 gporkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote2lehtisellerin vartta
-
Sydänmerkki-tuote2punaista paprikaa
-
Sydänmerkki-tuote150 gpurjoa
-
Sydänmerkki-tuote(1valkosipulinkynsi)
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote1-2 tlpaprikajauhetta
-
Sydänmerkki-tuote1 lvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
Sydänmerkki-tuote1 tlk (n. 400 g)kokonaisia kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
-
Sydänmerkki-tuote2 dlpastaa
-
Sydänmerkki-tuote1 tltimjamia
-
Sydänmerkki-tuote½-1 tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote200 gherneitä (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote200 gpalvikinkkua
- Koristeeksi
-
Sydänmerkki-tuotetuoretta persiljaa
Valmistusohje
1. Suikaloi kasvikset. Kuullota purjo, paprikajauhe (ja valkosipuli) öljyssä, lisää kasvissuikaleet, vesi ja liemikuutio.
2. Anna poreilla kymmenisen minuuttia ja lisää tomaattisäilyke liemineen, pasta ja mausteet.
3. Anna pastan kypsyä melkein valmiiksi. Suikaloi sillä välin kinkku ja lisää se sekä herneet keittoon ja keitä vielä muutama minuutti.
4. Viimeistele soppa persiljasilpulla.
Vinkki
- Kasvisversioon sopii myös mm. nyhtökaura vaikkapa savupaprikalla maustettuna.
- säilyketomaatin ohella voit hyödyntää minestronessa hyvin kypsyneitä tomaatteja. Liemeen voit silloin lisätä turauksen tomaattipyrettä.