M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Lämmin hedelmäsalaatti

M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Valmista hedelmäsalaatti uudella tavalla kuumentamalla hedelmät pannulla. Suklaakastike kruunaa makuelämyksen.



Raaka-aineet

800 g
hedelmiä, esim. ananasta, viikunaa, päärynää
1 cm pala
tuoretta inkivääriä
1 tl
fariinisokeria
1 rkl
pullomargariinia
Suklaakastike
80 g
tummaa suklaata
2 rkl
pullomargariinia
1 rkl
siirappia
1 tl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
vettä
1 rkl
konjakkia

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Mittaa kaikki raaka-aineet suklaata lukuunottamatta kattilaan ja anna kiehahtaa sekoittaen tasaiseksi. Nosta kattila liedeltä. Paloittele suklaat pienemmiksi paloiksi ja sulata ne kuuman kastikkeen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lämmitä tarvittaessa.
2. Pese ja kuori hedelmät ja leikkaa suurehkoiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna inkivääri.
3. Mittaa rasva ja sokeri pannulle. Käännä liesi päälle ja paista hedelmäviipaleita kevyesti. Asettele hedelmät kulhoihin ja kaada kuumaa kastiketta päälle.

Vinkki

Myös banaani, omenat ja rypäleet sopivat salaattiin.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.0 g
Kuva: Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.0 g