Lämmin hedelmäsalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote800 ghedelmiä, esim. ananasta, viikunaa, päärynää, sitruksia
-
Sydänmerkki-tuote1 cm palatuoretta inkivääriä
-
1 tlfariinisokeria
-
Sydänmerkki-tuote1 rklpullomargariinia
- Suklaakastike
-
80 gtummaa suklaata
-
Sydänmerkki-tuote2 rklpullomargariinia
-
1 rklsiirappia
-
1 tlkaakaojauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
-
2 rklvettä
-
1 rklkonjakkia
Valmistusohje
1. Valmista ensin kastike. Mittaa kaikki raaka-aineet suklaata lukuunottamatta kattilaan ja anna kiehahtaa sekoittaen tasaiseksi. Nosta kattila liedeltä. Paloittele suklaat pienemmiksi paloiksi ja sulata ne kuuman kastikkeen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lämmitä tarvittaessa.
2. Pese ja kuori hedelmät ja leikkaa suurehkoiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna inkivääri.
3. Mittaa rasva ja sokeri pannulle. Käännä liesi päälle ja paista hedelmäviipaleita kevyesti. Asettele hedelmät kulhoihin ja kaada kuumaa kastiketta päälle.
Vinkki
Myös banaani, omenat ja rypäleet sopivat salaattiin.
Katso lisää hedelmäisiä jälkkäreitä: grillatut hedelmät, sitrussalaatti tai chakery-hedelmäjogurtti.