G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Sitrussalaatti ja lime-vaniljavaahto

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Keltaisen ja punaisen sävyissä loistavat sitrukset saavat jälkiruuan hehkumaan. Vaniljavaahto limellä maustettuna tuo lempeyttä aterian päätökseen.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
2 (600 g)
verigreippiä
Sydänmerkki-tuote
2 (600 g)
appelsiinia
Sydänmerkki-tuote
2 (200 g)
klementiinia
Sydänmerkki-tuote
1 (400 g)
greippi
1 rkl
vaahterasiirappia
1 tl
jauhettua kardemummaa
Lime-vaniljavaahto
1 tlk (200-250 ml)
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Leikkaa sitrusten päistä palat pois. Leikkaa kuoret terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin niin, että valkoiset kalvot leikkaantuvat kuorten mukana pois. Leikkaa veitsen kärjellä hedelmälohkot irti valkoisia hedelmäkalvoja mukaillen.
2. Paloittele halutessi sitruslohkot ja siirrä ne kulhoon leikkuulaudalle kertyneen mehun kanssa. Puristele myös kuoriin jääneestä hedelmälihasta mehut. Sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja kardemumma.
3. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Pese limetti ja raasta sen kuori vaahdon joukkoon. Lisää myös limetinmehua 2 tl. Annostele sitrussalaatti jälkiruokakulhoihin ja tarjoa lime-vaniljavaahdon kanssa.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
53 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
12 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
53 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
12 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g