Kylmä porkkana-jogurttikeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote1omena
-
Sydänmerkki-tuote1avokado
-
Sydänmerkki-tuote1 dltuoretta korianteria
-
Sydänmerkki-tuote2 cm palainkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote½ - 1limetin mehu
-
1 tlgaram masalaa
-
1 tlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote5 dlmaustamatonta jogurttia
-
¾ - 1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote(1-2 dlomenamehua, porkkanan keitinvettä tai maitoa)
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Pese omena, halkaise neljään osaan ja leikkaa siemenkota pois. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon. Hienonna korianteri. Kuori ja raasta inkivääri.
2. Mittaa kaikki porkkanajogurttikeiton ainekset tehosekoittimen kulhoon. Soseuta sileäksi keitoksi. Jos keitto on makuusi liian paksua, ohenna sitä esimerkiksi mehu- tai maitotilkalla. Nauti kylmänä.
Vinkki
- Porkkanajogurttikeiton soseuttamiseen tarvitset tehokkaan blenderin, joka jaksaa jauhaa raa’at porkkanat soseeksi. Jos et omista (tarpeeksi tehokasta) laitetta, helpotat soseutusta keittämällä porkkanapaloja 10 minuuttia vesitilkassa. Säilytä keitinliemi mahdolliseen keiton ohentamiseen. Anna palojen jäähtyä ennen soseutusta.
- Kylmien keittojen klassikko, Gazpacho, on myös kokeilemisen arvoinen