Gazpacho
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
1 prkkuorittuja tomaatteja tomaattimehussa (400/240 g)
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
Sydänmerkki-tuote1punainen paprika
-
Sydänmerkki-tuote1vihreä paprika
-
Sydänmerkki-tuote200 gkurkkua
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote1 viipaletäysjyväpaahtoleipää
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
2 rklviinietikkaa
-
½ tlsuolaa
-
(2 dlvettä)
Valmistusohje
1. Laita tomaatit liemineen tehosekoittimeen. Lisää lohkottu sipuli sekä paprikat ja kurkku paloina. Voit säästää osan paprikasta ja kurkusta koristeeksi.
2. Lisää loput ainekset vettä lukuunottamatta ja soseuta tasaiseksi. Lisää vettä sen verran, että saat keitosta sopivan paksua. Anna tomaattikeiton maustua vähintään muutama tunti tai yön yli.
Vinkki
- Tomaattikeittoon sopii mainiosti (yli)kypsät tomaatit säilyketomaattien sijaan.
- Tarjoa gazpacho tapas-tyyliin espanjalaisen tortillan ja paahdetun paprikan kanssa.
- Tomaattikeiton kanssa maistuu myös esimerkiksi focaccia.