Punajuurihummusta ja tofua
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
- Punajuurihummus
-
Sydänmerkki-tuote200 gpunajuurta
-
1 tlkkikherneitä
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote4 rklsitruunanmehua
-
2 rkltahinia
-
Sydänmerkki-tuote1 tljuustokuminaa
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
- Salaattipeti
-
Sydänmerkki-tuote100 glehtikaalia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
ripaussuolaa
-
Sydänmerkki-tuoteripausrouhittua mustapippuria
- Tofu
-
Sydänmerkki-tuote1 pktmaustamatonta tofua
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 rklsoijakastiketta
-
½ tlchilijauhetta
-
½ tlkurkumaa
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote150 gituja
-
1 tlseesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko punajuuret ja keitä noin 20 minuuttia eli lähes kypsäksi. Anna jäähtyä. Laita kaikki hummuksen ainekset blenderiin ja soseuta. Jos tahna on liian paksua, ohenna vesitilkalla.
2. Huuhtele ja kuivaa lehtikaali. Poista lehtiruoti ja revi kaalit sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kunnes kaali on rapeaa. Mausta suolaripauksella ja mustapippurilla.
3. Paista tofu: kuumenna öljy ja lisää mausteet. Kuullota hetki, jotta mausteista vapautuu aromeja. Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja tämän jälkeen vielä kolmioiksi. Paista tofupaloihin mausteseoksessa rapea ja kaunis pinta.
4. Kokoa annos niin, että pohjalle tulee punajuurihummusta ja päälle lehtikaali ja ituja. Asettele tofuviipaleet ylimmäksi. Koristele seesaminsiemenillä.
Vinkki
Säilykepunajuurista valmistat punajuurihummuksen tuossa tuokiossa, ilman keittämistä. Ohjeen löydät voileipäohjeen kylkiäisenä