Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Punajuurihummus
200 g
punajuurta
1 tlk
kikherneitä
½ dl
öljyä
2
valkosipulinkynttä
4 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
tahinia
1 tl
juustokuminaa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Salaattipeti
100 g
lehtikaalia
1 rkl
öljyä
ripaus
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Tofu
1 pkt
maustamatonta tofua
2 rkl
öljyä
1 rkl
soijakastiketta
½ tl
chilijauhetta
½ tl
kurkumaa
Lisäksi
150 g
ituja
1 tl
seesaminsiemeniä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen

Punajuurihummusta ja tofua

Mausteinen tofu ja makea hummus kohtaavat rapean lehtikaalin. Tästä ei kasvisruoka parane!

Mausteinen tofu ja makea hummus kohtaavat rapean lehtikaalin. Tästä ei kasvisruoka parane!

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Punajuurihummus
200 g
punajuurta
1 tlk
kikherneitä
½ dl
öljyä
2
valkosipulinkynttä
4 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
tahinia
1 tl
juustokuminaa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Salaattipeti
100 g
lehtikaalia
1 rkl
öljyä
ripaus
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Tofu
1 pkt
maustamatonta tofua
2 rkl
öljyä
1 rkl
soijakastiketta
½ tl
chilijauhetta
½ tl
kurkumaa
Lisäksi
150 g
ituja
1 tl
seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1.
Kuori ja pilko punajuuret ja keitä noin 20 minuuttia eli lähes kypsäksi. Anna jäähtyä. Laita kaikki hummuksen ainekset blenderiin ja soseuta. Jos tahna on liian paksua, ohenna vesitilkalla.
2.
Huuhtele ja kuivaa lehtikaali. Poista lehtiruoti ja revi kaalit sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kunnes kaali on rapeaa. Mausta suolaripauksella ja mustapippurilla.
3.
Paista tofu: kuumenna öljy ja lisää mausteet. Kuullota hetki, jotta mausteista vapautuu aromeja. Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja tämän jälkeen vielä kolmioiksi. Paista tofupaloihin mausteseoksessa rapea ja kaunis pinta.
4.
Kokoa annos niin, että pohjalle tulee punajuurihummusta ja päälle lehtikaali ja ituja. Asettele tofuviipaleet ylimmäksi. Koristele seesaminsiemenillä.

Vinkki

Säilykepunajuurista valmistat punajuurihummuksen tuossa tuokiossa, ilman keittämistä. Ohjeen löydät voileipäohjeen kylkiäisenä

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g