Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

1 tlk (230 g)
kypsiä kikherneitä, säilyke
1
valkosipulin kynsi
1 ½ dl
kaurahiutaleita
½ dl
öljyä
¼  tl
suolaa
(½ tl
yrttejä esim. oreganoa, basilikaa)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
300 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
6 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Kikherne-kaurakeksit

Herkullisten välipalakeksien taikina syntyy yhdessä hujauksessa monitoimikoneella tai parissa hetkessä sauvasekoittimella. Miedonmakuiset kikherne-kaurakeksit maistuvat lapsillekin, aikuiseen makuun voit maustaa taikinaa suosikkiyrteillä. Vehnättömät kikherne-kaurakeksit muuntautuvat helposti myös gluteenittomiksi.   

Herkullisten välipalakeksien taikina syntyy yhdessä hujauksessa monitoimikoneella tai parissa hetkessä sauvasekoittimella. Miedonmakuiset kikherne-kaurakeksit maistuvat lapsillekin, aikuiseen makuun voit maustaa taikinaa suosikkiyrteillä. Vehnättömät kikherne-kaurakeksit muuntautuvat helposti myös gluteenittomiksi.   

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 tlk (230 g)
kypsiä kikherneitä, säilyke
1
valkosipulin kynsi
1 ½ dl
kaurahiutaleita
½ dl
öljyä
¼  tl
suolaa
(½ tl
yrttejä esim. oreganoa, basilikaa)

Valmistusohje

1.
Valuta kikherneet ja kuori valkosipulin kynsi. Soseuta tasaiseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää kaurahiutaleet ja jatka sekoittamista, kunnes hiutaleet ovat hienontuneet. Jos käytät sauvasekoitinta, hienonna hiutaleet erillisessä kulhossa. 
2.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi, lisää halutessasi yrttejä lisämausteeksi.  Taikina saa olla jämäkkää, mutta jos se on liian kuivaa, lisää tilkka vettä. 
3.
Taputtele taikina leivinpaperin päälle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja kauli 2 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä 2 x 4 cm kokoisiksi paloiksi ja pistele paloja haarukalla. 
4.
Paista 200 asteessa 25-35 minuuttia eli kunnes keksit ovat kullanruskeita ja irtoavat leivinpaperin päältä. 

Vinkki

  • Kun haluat keksit gluteenittomina, valmista ne gluteenittomilla kaurahiutaleilla tai kaurajauhoilla.
  • Kaurajauhojen käyttömäärä on sama kuin hiutaleiden: 1,5 dl. Lisää jauhot soseutetun kikherne-valkosipulimassan joukkoon ja jatka muutoin ohjeen mukaisesti.
  • Katso muita vinkkejä välipaloiksi: tuorepuuro, perunarieskat, välipalapatukat
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
300 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
6 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.5 g