selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Sydänmerkki | Kikherne-kaurakeksit
L Maidoton
M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kikherne-kaurakeksit

L Maidoton
M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kun kaipaat rapeita ja terveellisempiä keksejä välipalaksi, valintasi on tässä.  Taikina syntyy yhdessä hujauksessa monitoimikoneella tai parissa hetkessä sauvasekoittimella. Miedonmakuiset kikherne-kaurakeksit maistuvat lapsillekin, aikuiseen makuun voit maustaa taikinaa suosikkiyrteillä. Vehnättömät kikherne-kaurakeksit muuntautuvat helposti myös gluteenittomiksi.   



Raaka-aineet

40 keksiä
230 g
kypsiä kikherneitä (1 tlk, säilyke)
Sydänmerkki-tuote
1
valkosipulin kynsi
Sydänmerkki-tuote
1 ½ dl
kaurahiutaleita
Sydänmerkki-tuote
½ dl
öljyä
¼  tl
suolaa
(½ tl
yrttejä esim. oreganoa, basilikaa)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Valuta kikherneet ja kuori valkosipulin kynsi. Soseuta ne tasaiseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää kaurahiutaleet ja jatka sekoittamista, kunnes hiutaleet ovat hienontuneet. Jos työvälineenä on sauvasekoitin, helpointa on hienontaa kaurahiutaleet yksinään erillisessä kulhossa. 
2. Lisää loput ainekset kikhernesoseen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jos pidät yrttien mausta, lisää suosikkiasi.  Taikina saa olla jämäkkää, mutta jos se on liian kuivaa, lisää tilkka vettä. 
3. Taputtele taikina leivinpaperin päälle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja kauli noin 2 mm paksuiseksi levyksi.
4. Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä 2 x 4 cm kokoisiksi paloiksi ja pistele paloihin haarukalla muutamia reikiä. 
5. Paista 200 asteessa 25-35 minuuttia eli kunnes keksit ovat kullanruskeita ja irtoavat leivinpaperin päältä. 

Vinkki

  • Kun haluat keksit gluteenittomina, valmista ne gluteenittomilla kaurahiutaleilla tai kaurajauhoilla.  
  • Kaurajauhojen käyttömäärä on sama kuin hiutaleiden: 1,5 dl. Lisää jauhot soseutetun kikherne-valkosipulimassan joukkoon ja jatka muutoin ohjeen mukaisesti.  
  • Katso muita vinkkejä välipaloiksi: tuorepuuroperunarieskatvälipalapatukat 

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
300 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
6 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
300 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
6 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.5 g