Kikherne-kaurakeksit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
300 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
6 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
1 tlk (230 g)kypsiä kikherneitä, säilyke
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlkaurahiutaleita
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
(½ tlyrttejä esim. oreganoa, basilikaa)
Valmistusohje
1. Valuta kikherneet ja kuori valkosipulin kynsi. Soseuta ne tasaiseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää kaurahiutaleet ja jatka sekoittamista, kunnes hiutaleet ovat hienontuneet. Jos työvälineenä on sauvasekoitin, helpointa on hienontaa kaurahiutaleet yksinään erillisessä kulhossa.
2. Lisää loput ainekset kikhernesoseen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jos pidät yrttien mausta, lisää suosikkiasi. Taikina saa olla jämäkkää, mutta jos se on liian kuivaa, lisää tilkka vettä.
3. Taputtele taikina leivinpaperin päälle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja kauli noin 2 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä 2 x 4 cm kokoisiksi paloiksi ja pistele paloihin haarukalla muutamia reikiä.
4. Paista 200 asteessa 25-35 minuuttia eli kunnes keksit ovat kullanruskeita ja irtoavat leivinpaperin päältä.
Vinkki
- Kun haluat keksit gluteenittomina, valmista ne gluteenittomilla kaurahiutaleilla tai kaurajauhoilla.
- Kaurajauhojen käyttömäärä on sama kuin hiutaleiden: 1,5 dl. Lisää jauhot soseutetun kikherne-valkosipulimassan joukkoon ja jatka muutoin ohjeen mukaisesti.
- Katso muita vinkkejä välipaloiksi: tuorepuuro, perunarieskat, välipalapatukat