M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kikherne-kaurakeksit

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Herkullisten välipalakeksien taikina syntyy yhdessä hujauksessa monitoimikoneella tai parissa hetkessä sauvasekoittimella. Miedonmakuiset kikherne-kaurakeksit maistuvat lapsillekin, aikuiseen makuun voit maustaa taikinaa suosikkiyrteillä. Vehnättömät kikherne-kaurakeksit muuntautuvat helposti myös gluteenittomiksi.   



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
1 tlk (230 g)
kypsiä kikherneitä, säilyke
Sydänmerkki-tuote
1
valkosipulin kynsi
Sydänmerkki-tuote
1 ½ dl
kaurahiutaleita
Sydänmerkki-tuote
½ dl
öljyä
¼  tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
(½ tl
yrttejä esim. oreganoa, basilikaa)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Valuta kikherneet ja kuori valkosipulin kynsi. Soseuta tasaiseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää kaurahiutaleet ja jatka sekoittamista, kunnes hiutaleet ovat hienontuneet. Jos käytät sauvasekoitinta, hienonna hiutaleet erillisessä kulhossa. 
2. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi, lisää halutessasi yrttejä lisämausteeksi.  Taikina saa olla jämäkkää, mutta jos se on liian kuivaa, lisää tilkka vettä. 
3. Taputtele taikina leivinpaperin päälle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja kauli 2 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä 2 x 4 cm kokoisiksi paloiksi ja pistele paloja haarukalla. 
4. Paista 200 asteessa 25-35 minuuttia eli kunnes keksit ovat kullanruskeita ja irtoavat leivinpaperin päältä. 

Vinkki

  • Kun haluat keksit gluteenittomina, valmista ne gluteenittomilla kaurahiutaleilla tai kaurajauhoilla.
  • Kaurajauhojen käyttömäärä on sama kuin hiutaleiden: 1,5 dl. Lisää jauhot soseutetun kikherne-valkosipulimassan joukkoon ja jatka muutoin ohjeen mukaisesti.
  • Katso muita vinkkejä välipaloiksi: tuorepuuro, perunarieskat, välipalapatukat

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
300 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
6 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
300 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
6 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.5 g