Panettone
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
56 g
josta sokereita
31 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlmaitoa
-
25 ghiivaa
-
1 ½ dlsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
1 tlkardemummaa
-
1 ½muna
-
6 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkorintteja tai rusinoita
-
200 gkandeerattuja hedelmäpaloja, esim. kirsikoita, sukaattia tai appelsiininkuoripaloja
-
Sydänmerkki-tuote100 gpullorasvaa tai rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- Voiteluun
-
½muna
Valmistusohje
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet, munat ja jauhot, joiden sekaan on sekoitettu hedelmänpalat. Lisää lopuksi rasva. Alusta pehmeäksi taikinaksi ja anna kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla 40-50 minuuttia.
2. Voitele korkeareunainen (n. ⌀ 20 cm) vuoka rasvalla. Vaivaa kohonnutta taikinaa hieman ja kumoa se vuokaan. Kohota vielä noin 40 minuuttia.
3. Voitele pinta kananmunalla ja paista 175 asteessa 40-50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä se leivinpaperilla.
4. Anna panettonen jäähtyä ja siivilöi pinnalle tomusokeria.