K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Panettone

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Panettone on italialainen leivonnainen, jota nautitaan joulun ja uuden vuoden aikaan. Tämä pullamainen kakku valmistuu helposti myös kotona.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
1 ½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
1 ½
muna
6 dl
vehnäjauhoja
1 dl
korintteja tai rusinoita
200 g
kandeerattuja hedelmäpaloja, esim. kirsikoita, sukaattia tai appelsiininkuoripaloja
Sydänmerkki-tuote
100 g
pullorasvaa tai rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
Voiteluun
½
muna
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet, munat ja jauhot, joiden sekaan on sekoitettu hedelmänpalat. Lisää lopuksi rasva. Alusta pehmeäksi taikinaksi ja anna kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla 40-50 minuuttia.
2. Voitele korkeareunainen (n. ⌀ 20 cm) vuoka rasvalla. Vaivaa kohonnutta taikinaa hieman ja kumoa se vuokaan. Kohota vielä noin 40 minuuttia.
3. Voitele pinta kananmunalla ja paista 175 asteessa 40-50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä se leivinpaperilla.
4. Anna panettonen jäähtyä ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
340 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
56 g
josta sokereita
31 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
340 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
56 g
josta sokereita
31 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g