Kiivi-katkarapusalaatti
Hedelmäinen kiivi-katkarapusalaatti on saanut inspiraationsa meksikolaisesta katkarapu-cocktailista. Tässä ohjeessa tomaatti on korvattu kiivillä. Tarjoa kiivi-katkarapusalaattia alkupalana tai paistetun kalan lisukkeena.
Raaka-aineet
-
180 gisoja katkarapuja (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote1 (300 g)verigreippi
-
Sydänmerkki-tuote3 (300 g)kiiviä
-
Sydänmerkki-tuote1 (180 g)avokado
-
Sydänmerkki-tuote1 (100 g)makea sipuli
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta korianteria
-
Sydänmerkki-tuote½ -1tuore mieto chili
-
ripaussuolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sulata ja valuta katkaravut. Siirrä ne kulhoon. Kuori ja leikkaa verigreipit kalvottomiksi lohkoiksi. Kuutioi lohkot. Purista kalvoista mehu ja kaada myös leikkulaudalle kertynyt mehu kulhoon.
2. Kuori kiivit ja kuutioi ne. Halkaise avokado puoliksi, poista kivi ja kuutioi avokado. Hienonna sipuli, korianteri ja chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja anna salaatin maustua jääkaapissa ½ tuntia.
Vinkki
- Makea sipuli on lempeän makuinen ja suurikokoinen sipuli, joka sopii erityisen hyvin raakana syötäväksi.
- Katso muita meksikolaisia herkkuja: enchiladat, nachot ja guacamole
Yhteistyössä

Pääruoat
Salaatit
Lisäkkeet
Kasvislisäkkeet
Kala ja äyriäiset
Marjat ja hedelmät
Helpot ohjeet
Alle tunnin sapuskat
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
63 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
63 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g