Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

2 ½ dl
rasvatonta maitoa
25 g
hiivaa
½ rkl
kardemummaa
½ tl
suolaa
¾ dl
sokeria
8 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
½ dl
rypsiöljyä tai pullomargariinia
Täyte
50 g
valkosuklaata
75 g
kookoshiutaleita
¾ dl
sokeria
½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
vaniljasokeria
2 rkl
pullomargariinia
1
kananmuna
Voiteluun ja koristeluun
½
kananmuna
2 rkl
raesokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
353 kcal
Rasvaa
13 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5.3 g
Hiilihydraatteja
49 g
josta sokereita
16 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Kierrepitko kookos-valkosuklaatäytteellä

Eksoottinen kookos sopii erinomaisesti kotoisan pullan täytteeksi.

Eksoottinen kookos sopii erinomaisesti kotoisan pullan täytteeksi.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 ½ dl
rasvatonta maitoa
25 g
hiivaa
½ rkl
kardemummaa
½ tl
suolaa
¾ dl
sokeria
8 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
½ dl
rypsiöljyä tai pullomargariinia
Täyte
50 g
valkosuklaata
75 g
kookoshiutaleita
¾ dl
sokeria
½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
vaniljasokeria
2 rkl
pullomargariinia
1
kananmuna
Voiteluun ja koristeluun
½
kananmuna
2 rkl
raesokeria

Valmistusohje

1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää mausteet sekä 3 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileä ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
2.
Rouhi täytteen valkosuklaa ja sekoita muihin aineksiin.
3.
Kauli kohonnut taikina noin 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja kääri rullalle.
4.
Halkaise rulla terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille. Nosta pitko leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (pituus 20 - 30 cm). Anna kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla.
5.
Voitele kohonnut pitko ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
353 kcal
Rasvaa
13 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5.3 g
Hiilihydraatteja
49 g
josta sokereita
16 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g