Donitsit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
330 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
50 g
josta sokereita
23 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
- Taikina
-
Sydänmerkki-tuote1 dljogurttia
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä tai pullomargariinia
-
1kananmuna
-
2½ dlvehnäjauhoja
-
½ dlsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
1 tlleivinjauhetta
- Voiteluun
-
Sydänmerkki-tuote1 tlöljyä tai pullomargariinia
- Marjainen kuorrutus
-
1 dltomusokeria
-
Sydänmerkki-tuote½ dlkotimaisia vadelmia tai mustikoita
-
2 rklnonparelleja
- Vaniljakuorrutus
-
Sydänmerkki-tuote2 rklmaitoa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklpullomargariinia
-
1 rklvaaleaa siirappia
-
2-3 dltomusokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
2 rklnonparelleja
Valmistusohje
1. Sekoita taikinan nestemäiset ainekset ja lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Yhdistä nopeasti.
2. Laita taikina pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin ja pursota kevyesti rasvatulle donitsipellille, noin ¾ kolojen korkeudesta. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
3. Kuorruta jäähtyneet donitsit haluamallasi tavalla tai kuorrutusten sekoituksella.
Marjakuorrutus: soseuta marjat ja siivilöi siemenet. Sekoita sose tomusokeriin. Jos kuorrutus on liian paksua, lisää tilkka vettä tai maitoa. Ripottele päälle haluamasi nonparellit pian kuorruttamisen jälkeen.
Vaniljakuorrutus: kiehauta maito, rasva ja siirappi. Lisää tomusokeria vähitellen, jotta saat sopivan paksun kuorrutuksen. Mausta vaniljasokerilla. Kasta donitsit kuorrutukseen tai levitä sitä kaatamalla ohuena nauhana. Ripottele päälle haluamasi nonparellit pian kuorruttamisen jälkeen
Marjakuorrutus: soseuta marjat ja siivilöi siemenet. Sekoita sose tomusokeriin. Jos kuorrutus on liian paksua, lisää tilkka vettä tai maitoa. Ripottele päälle haluamasi nonparellit pian kuorruttamisen jälkeen.
Vaniljakuorrutus: kiehauta maito, rasva ja siirappi. Lisää tomusokeria vähitellen, jotta saat sopivan paksun kuorrutuksen. Mausta vaniljasokerilla. Kasta donitsit kuorrutukseen tai levitä sitä kaatamalla ohuena nauhana. Ripottele päälle haluamasi nonparellit pian kuorruttamisen jälkeen
Vinkki
- jogurtin sijaan voit käyttää piimää, kermaviiliä, kerma-rahkaa tai muuta vastaavaa maitotuotetta
- taikinaa voi varioida loputtomiin: mausta sitä ½ tl:lla kardemummaa tai ripauksella muskottipähkinää. Myös sitruunankuori sopii maustamiseen.
- Marjasoseita saat nopeasti vauvanruokapurkeista, mutta niiden väri ja maku ei ole niin vahva kuin itse tehdyissä marjasoseissa
- Marjasoseen siivilään jääneen seoksella voit maustaa jogurttia, vispipuuroa tai marjakiisseliä
- Voit kuorruttaa donitsit myös kanelisokerilla: sulata rasvaa 2 rkl ja sivele sitä pullasudilla donitsien pintaan. Kieritä heti kaneli-sokeriseoksessa.