Raparperikakku
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.8 g
Hiilihydraatteja
27 g
josta sokereita
22 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
- Kääretorttupohjat
-
8munaa
-
3 dlsokeria
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 ½ dlperunajauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
2 tlvaniljasokeria
- Raparperihillo
-
Sydänmerkki-tuote800 graparperia
-
3 dlsokeria
-
1 tlkardemummaa
- Täyte
-
2 dlkuohukermaa
-
Sydänmerkki-tuote500 gmaitorahkaa
- Kuorrutus
-
3 dlkuohukermaa
-
1 rklsokeria
- Koristeluun
-
Sydänmerkki-tuote250 g(punakuorista) raparperia
-
1 dlvettä
-
1 dlsokeria
-
20 gmarenkeja
-
syötäviä kukkia (esim. orvokki, hedelmäpuiden kukat)
Valmistusohje
1. Valmista ensin raparperihillo. Huuhtele raparperit ja viipaloi ne. Laita raparperit isoon teräskattilaan ja lisää sokeri sekä kardemumma. Keitä välillä sekoitellen, kunnes raparperi on pehmentynyt ja hillo sakeaa (10-15 minuuttia). Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
2. Vaahdota pohjien munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet kevyesti käännellen. Jaa taikina leivinpaperien päälle, 2 uunipelleille. Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia, yksi pelti kerrallaan. Jos uunissa on kiertoilmatoiminto, voit paistaa molemmat pohjat yhtä aikaa 200 asteessa.
3. Kumoa kypsät pohjat sokeroidulle leivinpapereille. Irrota paistopaperit pohjien pinnalta, jätä paperit levyjen peitoksi. Anna jäähtyä.
4. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Lisää maitorahkat hyvin sekoittaen.
5. Jaa raparperihillo kääretorttupohjille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Levitä pinnalle rahkaseos. Pyörittele leveältä sivulta rullaksi ja kääri ne tiukasti leivinpaperiin. Nosta kääretortut jääkaappiin vetäytymään noin tunniksi.
6. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 22-24 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Leikkaa kääretortuista 7 cm levyisiä paloja ja painele ne tiiviisti vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Peitä vuoka muovikelmulla ja nosta jääkaappiin vetäytymään mielellään yön yli.
7. Valmistele tarjoilua edeltävänä päivänä myös koristeraparperit. Kuutioi huuhdellut raparperit. Punakuorisista raparpereista saat erityisen kauniin koristeen. Keitä vesi ja sokeri kattilassa siirapiksi (n. 5 min) ja lisää kuumaan liemeen raparperit. Sammuta levy ja anna raparperien pehmentyä siirapissa. Siirrä jäähtynyt seos jääkaappiin.
8. Vatkaa kuorrutuksen kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla.
9. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä kerma kakun pinnalle ja reunoille. Koristele raparperipaloilla, marengeilla ja syötävillä kukilla juuri ennen tarjoilua.
Vinkki
Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä kääretorttupohjiin vehnäjauhojen sijaan pelkkiä perunajauhoja (3 ½ dl)