Mustikka-banaanijäätelö
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2banaania
-
Sydänmerkki-tuote200 g (3 dl)mustikoita
-
Sydänmerkki-tuote250 g(pehmeää) maitorahkaa
-
3 rklvaahterasiirappia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote1 tllimetinkuorta raastettuna
- Tarjoiluun
-
Sydänmerkki-tuote2 dlmarjoja
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko banaanit. Laita palat pakastimeen kohmettumaan. Jäädytä myös mustikat, jos ne ovat tuoreita. Pese limetti hyvin ja raasta kuori.
2. Mittaa kaikki ainekset tehoseikoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon.
3. Sekoita aineet tasaiseksi massaksi. Tarjoa heti marjojen kanssa.
Vinkki
- Jos käytät pakastemustikoita, annan niihden pehmetä ensin vähän aikaa jääkaapissa.
- Pehmeää rahkaa löytyy myös 2,3% rasvaa sisältävänä. Sekin sopii hyvin tähän kesäiseen herkkuun
- Jäätelö on heti syötävää, mutta säilyy myös pakastimessa 1-2 viikkoa. Anna pakastetun jäätelön pehmetä ennen tarjoilua.