Intialainen lammaspata
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote4valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote3 cm palainkivääriä
-
3 tlgaram masalaa
-
2 tlkorianterin siemeniä
-
2 tljuustokuminan siemeniä
-
1 tlsuolaa
-
1 tlkurkumaa
-
1 tlchiliä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
600 glampaan tai karitsan paahtopaistia
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
400 gtomaattimurskaa
-
Sydänmerkki-tuote100 gtuorejuustoa
-
2 dlvettä
- Viimeistelyyn
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Raasta valkosipuli ja inkivääri. Hienonna kuivamausteet huhmareessa.
2. Paahda mausteita hetki padassa öljyssä. Lisää mukaan valkosipuli, inkivääri ja kuutioitu lammas sekä viipaloitu sipuli. Pyörittele, kunnes liha on ruskistunut.
3. Lisää pataan tomaattimurska ja tuorejuusto. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja kaada pataan. Anna hautua noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Viimeistele ruoka korianterisilpulla.
Vinkki
- Tarjoa padan lisäkkeenä Linssidahlia ja jogurttikastike raitaa sekä täysjyväistä viljalisäkettä.
- vaalean lihan ystävä valmistaa padan broilerista tai kalkkunasta. Kasvisversio puolestaan syntyy vaikkapa Quorn-kuutioista