Kesäkurpitsa-sitruunasalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
54 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 (350 g)kesäkurpitsa
-
Sydänmerkki-tuote2(luomu)sitruunaa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkulehtipersiljaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ ruukkuabasilikaa
-
40 gparmesaanijuustoa
Valmistusohje
1. Huuhtele kesäkurpitsa ja pese sitruunan kuori juuresharjalla.
2. Leikkaa tai höylää kesäkurpitsa ja sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kulhoon, lisää öljy ja mausteet.
3. Hienonna yrtit ja sekoita ainekset. Levitä salaatti tarjoiluastiaan.
4. Höylää pinnalle parmesaanista lastuja esimerkiksi kuorimaveitsellä.
Vinkki
Voit parmesanin ohella käyttää emmentalia tai muuta voimakasta juustoa.