Kesäkurpitsa-sitruunasalaatti
Keittiömandoliinilla höyläät kesäkurpitsasta ja sitruunasta ohuita viipaleita. Parmesaanilastut tuovat salaattiin täyteläistä makua.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 (350 g)kesäkurpitsa
-
Sydänmerkki-tuote2(luomu)sitruunaa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkulehtipersiljaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ ruukkuabasilikaa
-
40 gparmesaanijuustoa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Huuhtele kesäkurpitsa ja pese sitruunan kuori juuresharjalla.
2. Leikkaa tai höylää kesäkurpitsa ja sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kulhoon, lisää öljy ja mausteet.
3. Hienonna yrtit ja sekoita ainekset. Levitä salaatti tarjoiluastiaan.
4. Höylää pinnalle parmesaanista lastuja esimerkiksi kuorimaveitsellä.
Vinkki
Voit parmesanin ohella käyttää emmentalia tai muuta voimakasta juustoa.
Yhteistyössä

Pääruoat
Salaatit
Lisäkkeet
Kasvislisäkkeet
Kasvikset
Helpot ohjeet
Puolessa tunnissa pöytään
Parasta sitruksista
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
54 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
54 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g