Kirjolohi-kasviscurry
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gkirjolohifileetä
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote300 gbataattia
-
Sydänmerkki-tuote300 gkukkakaalia
-
Sydänmerkki-tuote2 cm palatuoretta inkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
2 rklcurrytahnaa
-
2 dlkookosmaitoa
-
200 gpaseerattua tomaattia
-
3 dlvettä
-
1- 1 ½ tlsuolaa
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote10(thai)basilikanlehteä
-
Sydänmerkki-tuote1chili
Valmistusohje
1. Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa parin sentin kuutioiksi.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori bataatti ja leikkaa se parin sentin paloiksi. Lohko kukkakaali myös parin sentin suupaloiksi ja raasta inkivääri.
3. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli, raastettu inkivääri sekä currytahna. Kuullota hetken ajan, mutta varo polttamasta aineksia.
4. Lisää kattilaan kookosmaito, paseerattu tomaatti, vesi ja bataattikuutiot ja keitä 10 min. Lisää lohipalat ja kukkakaalit ja hauduta muutama minuutti. Mausta suolalla. Koristele thaibasilikalla ja chiliviipaleilla.
Vinkki
- Voit käytää currytahnan sijaan jauhettua korianteria, juustokuminaa, sinapinsiemeniä ja kurkumaa.
- Keitä lisukkeeksi riisiseosta tai muuta viljalisäkettä. Curry valmistuu nopeasti, joten laita lisäkkeen vesi kiehumaan kun aloitat pääruuan valmistusta.