Täytetyt lihapullat sieni-salaattipedillä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
114 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
- Lihapullat
-
Sydänmerkki-tuote50 gpakastepinaattia
-
Sydänmerkki-tuote½sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkutuoretta lehtipersiljaa
-
½ rklpiparjuuritahnaa
-
400 gjauhelihaa
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1muna
-
3 rklseesaminsiemeniä
- Sieni-salaatti
-
150 groomansalaattia
-
Sydänmerkki-tuote½sipuli
-
Sydänmerkki-tuote400 gsuppilovahveroita tai kantarelleja
-
5 rklöljyä
-
2 rklvalkoviinietikkaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Sulata pinaatti. Hienonna sipuli ja persilja. Sekoita pinaatti, sipulisilppu, persilja ja piparjuuritahna. Muodosta 12 pientä palloa ja laita ne pakastimeen 10 minuutiksi.
2. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla, lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Leivo tangoksi ja jaa 12 osaan. Taputa palat litteäksi, laita pinaatti-persilja-pallo keskelle ja käännä lihan reunat pallon päälle ja muotoile käsissäsi pyöreäksi. Kierittele lihapullat lopuksi seesaminsiemenissä.
3. Aseta pöydälle neljä A3-kokoista SAGA-leivinpaperiarkkia. Puhdista salaatinlehdet, leikkaa isoiksi suikaleiksi ja jaa tasaisesti arkkien keskelle.
4. Kuori sipuli ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Puhdista ja paloittele sienet. Sekoita sienet sipulin, etikan, öljyn ja mausteiden kanssa. Levitä salaatin päälle ja aseta lihapullat päällimmäiseksi. Muotoile paperista nyytti ja sulje se huolellisesti narulla.
5. Laita kahteen suureen kattilaan n. 3-4 cm vettä. Kun vesi kiehuu, laita kaksi nyyttiä kumpaankin kattilaan ja anna kypsyä 12-15 minuuttia.
Vinkki
Tarjoile ruoka nyyteistä esimerkiksi täysjyväriisin tai –spagetin kanssa.