L
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Härkäleivät ja punajuurihummus

L
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Täyteläisen makuinen ja värinen hummus täydentää rapeaa leipää ja härkäleikkelettä maukkaasti.



Raaka-aineet

8 viipaletta
(paahto)leipää
Punajuurihummus
100 g
punajuurta (säilyke)
½ tlk
kikherneitä
1 rkl
öljyä
1
valkosipulin kynsi
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
tahinia
½ tl
jeeraa
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 rkl
raastettua piparjuurta
100 g
härän tai naudan leikkelettä
1 dl
paahdettua sipulirouhetta
50 g
silmusalaattia tai ituja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Tee aluksi punajuurihummus. Laita kaikki hummuksen ainekset blenderiin tai korkeareunaiseen astiaan ja soseuta. Jos tahna on liian paksua, ohenna vesitilkalla. Mausta punajuurihummus raastetulla piparjuurella.
2. Levitä hummusta (paahdettujen) paahtoleipien päälle. Lisää neljälle leipäviipaleelle leikkelettä 1-2 siivua/pala, ripottele pinnalle sipulirouhetta ja viimeistele härkäleivät silmusalaatilla. Laita hummuksella päällystetyt leipäpalat kansiksi. Leikkaa halutessasi kolmioiksi.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.0 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
4.0 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine