Härkäleivät ja punajuurihummus
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote8 viipaletta(paahto)leipää
- Punajuurihummus
-
Sydänmerkki-tuote100 gpunajuurta (säilyke)
-
120 g (½ tlk)kikherneitä (säilyke)
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote2 rklsitruunanmehua
-
1 rkltahinia
-
½ tljeeraa
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote1 rklraastettua piparjuurta
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote100 ghärän tai naudan leikkelettä
-
1 dlpaahdettua sipulirouhetta
-
Sydänmerkki-tuote50 gsilmusalaattia tai ituja
Valmistusohje
1. Tee aluksi punajuurihummus. Laita kaikki hummuksen ainekset blenderiin tai korkeareunaiseen astiaan ja soseuta. Jos tahna on liian paksua, ohenna vesitilkalla. Mausta punajuurihummus piparjuuriraasteella.
2. Levitä hummusta (paahdettujen) paahtoleipien päälle. Lisää neljälle leipäviipaleelle leikkelettä 1-2 siivua/pala, ripottele pinnalle sipulirouhetta ja viimeistele härkäleivät silmusalaatilla. Laita hummuksella päällystetyt leipäpalat kansiksi. Leikkaa halutessasi kolmioiksi.
Vinkki
Jos haluat hyödyntää hummukseen raakoja punajuuria, herkullisen ohjeen löydät täältä