Grillatut karitsan paahtopaistit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
20 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
4 (600 g)karitsan paahtopaistia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote2 oksaatuoretta rosmariinia
-
1 tlsormisuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Ota paahtopaistit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta. Nuiji paistit muovikelmun välissä ohuemmiksi. Jos paistit ovat isoja, viillä ne keskeltä auki kuin leikkaisit ne kahteen palaan, mutta älä leikkaa loppuun asti.
2. Voitele paistit öljyllä ja grillaa molemmin puolin välillä käännellen 3–4 minuuttia. Punertavan lihan sisälämpötila on noin 58 astetta. Jos pidät kypsemmästä lihasta, sopiva lämpötila on 60–65 astetta. Anna vetäytyä muutama minuutti paistamisen jälkeen.
3. Hienonna rosmariinin lehdet ja hiero ne sormisuolan kanssa tasaiseksi seokseksi. Mausta paahtopaisti rosmariinisuolalla ja mustapippurilla.
Vinkki
Voit paistaa lihan myös 200-asteisessa uunissa n. 10–15 minuuttia haluamastasi kypsyysasteesta riippuen. Jos käytät sormisuolan tai hiutalesuolan sijaan tavallista ruokasuolaa, sitä riittää hieman pienempi määrä, ¾ tl. Tarjoile paahtopaistin kanssa pikanttia piccalilliä, itsetehtyä brittiläistä kasvissäilykettä.