selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Lihakääryleet
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Lihakääryleet

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Liha ja kasvikset valmistuvat kerralla juhlavaksi ateriaksi. Keitä lisukkeeksi vielä perunasosetta tai täysjyväohraa, niin ateria on valmis.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
700 g
naudan paistia
Sydänmerkki-tuote
100 g
tuorejuustoa
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
rosmariinia, timjamia tai persiljaa
Sydänmerkki-tuote
1
paprika
Sydänmerkki-tuote
200 g
purjoa
100 g
kuivattuja hedelmiä (viikuna, luumu)
Ruskistamiseen
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
Haudutukseen
6 dl
vettä
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
4
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
2
porkkanaa
Sydänmerkki-tuote
1
palsternakka
1
laakerinlehti
Kastike
4 dl
haudutuslientä
2 rkl
vehnäjauhoja (+ vettä)
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
tuorejuustoa TAI
Sydänmerkki-tuote
½ dl
kermantyyppistä kasvirasvasekoitetta
1 rkl
tomaattipyrettä
½ tl
suolaa
1 tl
rosmariinia
1 tl
timjamia
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Leikkaa liha poikkisyin noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nuiji lihaviipaleita kahden muovikalvon välissä. Lado viipaleet työlaudalle vieri viereen. Sivele lihapalat tuorejuustolla ja ripottele päälle mausteet.
2. Leikkaa paprika, purjo ja viikunat suikaleiksi ja laita yksi viipale kutakin kääryleen täytteeksi. Kääri lihaviipaleet rulliksi ja kiinnitä cocktailtikuilla.
3. Kuori ja pilko sipulit, porkkana ja palsternakka. Kuumenna öljy padassa ja ruskista kääryleet. Lisää pataan vesi, laakerinlehti ja kasvikset. Peitä pata kannella tai foliolla, jotteivat lihakääryleet tummu liikaa. Anna kääryleiden hautua 175 asteessa 40-50 minuuttia.
4. Nosta valmiit kääryleet ja kasvikset tarjoiluvadille ja poista tikut. Peitä vati alumiinifoliolla, jotta liha ja kasvikset pysyvät lämpiminä. Voit pitää ne lämpiminä myös uunin jälkilämmössä.
5. Siivilöi haudutusliemi, lisää vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot ja suurusta kastike. Lisää tuorejuusto tai ruokakerma ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia ja kaada se tarjolle kastikekulhoon.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
97 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
97 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.6 g