Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

200 g
punajuurta
1 tlk
kikherneitä
½ dl
öljyä
2
valkosipulinkynttä
4 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
tahinia
1 tl
jeeraa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
192 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Punajuurihummus

Suomi ja Lähi-itä yhdistyvät hehkuvalla tavalla herkullisessa hummuksessa. Tarjoile levitteenä tai dippikastikkeena, sopii myös lihan lisukkeeksi.

Suomi ja Lähi-itä yhdistyvät hehkuvalla tavalla herkullisessa hummuksessa. Tarjoile levitteenä tai dippikastikkeena, sopii myös lihan lisukkeeksi.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
200 g
punajuurta
1 tlk
kikherneitä
½ dl
öljyä
2
valkosipulinkynttä
4 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
tahinia
1 tl
jeeraa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Kuori ja pilko punajuuret ja keitä noin 20 minuuttia eli lähes kypsäksi. Anna jäähtyä.
2.
Laita kaikki hummuksen ainekset blenderiin tai korkeareunaiseen astiaan ja soseuta. Jos tahna on liian paksua, ohenna vesitilkalla.

Vinkki

Säilykepunajuurista valmistat punajuurihummuksen tuossa tuokiossa, ilman keittämistä. Ohjeen löydät voileipäohjeen kylkiäisenä

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
192 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g