Gluteeniton focaccia
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
186 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
5 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
1 rklpsylliumia
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
3 dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
-
3 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaalea)
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
½ tlhiutale- tai sormisuolaa
-
(tuoretta) rosmariinia
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna turvota 10 –15 minuuttia.
2. Lisää loput ainekset ja sekoita ainekset. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25 x 25 cm) ja anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.
3. Lisää päälle öljyä ja mausteet. Paista gluteenitonta focacciaa 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Vinkki
- Psyllium lisää gluteenittomiin leivonnaisiin kuitua ja sitkoa, jota ko. jauhoissa ei luontaiseksi ole. Psyllium sitoo nestettä, jonka vuoksi leivonnaiset ovat mehevämpiä. Myös leipominen helpottuu.
- Kokeile myös näitä gluteenittomia leivonnaisia: kylmäsavulohipiiras, muffinit, suklaakakkua ja mangosalsaa.