Sipulikeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote800 gkeltasipuleita
-
Sydänmerkki-tuote2-3valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 tlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote½-1 tlanista
-
Sydänmerkki-tuote(ripauschiliä)
-
Sydänmerkki-tuote8 dlvettä
-
2kasvisliemikuutiota
-
2 dlomenamehua tai valkoviiniä
-
Sydänmerkki-tuote2-3laakerinlehteä
-
Sydänmerkki-tuote½-1 tltimjamia
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
- Päälle
-
Sydänmerkki-tuote4 viipalettamoniviljaleipää
-
Sydänmerkki-tuote2 tlkasvirasvalevitettä
-
Sydänmerkki-tuote4 rkl(voimakasta) juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipulit. Mittaa öljy kattilaan, lisää sipulit, sokeri, anis ja halutessasi ripaus chiliä. Kuullota niin, että sipuli saa hiukan väriä. Lisää vesi, liemikuutio sekä omenamehu tai viini.
2. Lisää loput mausteet ja anna poreilla miedolla lämmöllä noin tunnin verran välillä sekoittaen.
3. Tarkista maku ja jaa annokset uuninkestäviin astioihin. Lisää jokaisen keiton päälle voideltu leipäviipale, jolla on juustoraastetta ja grillaa pari minuuttia uunivastuksen alla niin, että juusto sulaa. Voit myös grillata erikseen pelkät juustoleivät ja nostaa ne annosten päälle.
Vinkki
- Jos otat sipulikeiton termosastiassa retkievääksi, pakkaa leivät ilman grillausta erikseen. Ota juustoraastetta rasiaan mukaan ja mausta soppa ripauksella raastetta ennen ruokailua.
- Voimakkaan makuinen juusto täydentää sipulikeiton makeutta.
- Katso muita Sydänmerkin keittoreseptejä.