Voileipäkakku
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
128 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
4 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
1 tlsokeria
-
8–9 dlhiivaleipäjauhoja
- Kostutus
-
5 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote1kasvisliemikuutio
- Hernetahna
-
Sydänmerkki-tuote400 gherneitä (tuore tai pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
2 rklvettä
-
Sydänmerkki-tuote1 rkllimenmehua
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkuatuoretta korianteria tai basilikaa
-
Sydänmerkki-tuote½chili tai 1 valkosipulinkynsi
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
- Avokado-tsatsiki
-
Sydänmerkki-tuote200 gkurkkua
-
Sydänmerkki-tuote1avokado
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulinkynsi
-
1 dlturkkilaista jogurttia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklsitruunamehua
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsokeria
- Kananmunatäyte
-
4kananmunaa
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta ruohosipulia
-
Sydänmerkki-tuote200 gtuorejuustoa
-
Sydänmerkki-tuote100 graejuustoa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlmajoneesia
-
Sydänmerkki-tuote½ rklsitruunamehua
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
- Kuorrutus ja koristelu
-
Sydänmerkki-tuote100 gtuorejuustoa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlmajoneesia
-
Sydänmerkki-tuote200 gkurkkua, herneitä, tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri sekä jauhoja vähitellen alustaen niin, että saat kimmoisan taikinan. Kohota puolisen tuntia.
2. Vaivaa kohonnutta taikinaa hieman ja taputtele halkaisijaltaan n. 20 cm pyöreään (irtopohja)vuokaan ja kohota vielä puolisen tuntia. Paista 175 asteessa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä mielellään seuraavaan päivään. Jos leivän pinta on epätasainen, leikkaa siitä sahanteräisellä veitsellä epätasaisuudet pois.
3. Hernetahna: sulata herneet ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Avokado-tsatsiki: kuutioi kurkku noin sentin paloiksi. Soseuta avokado haarukalla ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset tahnaksi.
5. Kananmunatäyte: keitä kananmunia 10 minuuttia vedessä. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja kuutioi jäähtyneet munat. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset haarukalla.
6. Kiehauta kostutusliemen vesi ja liuota siihen liemikuutio. Anna jäähtyä. Leikkaa leipä vaakasuunnassa neljään osaan. Aseta pohjalevy tarjoiluvadille. Aseta ympärille halutessasi irtopohjavuoan reunus. Lisää kostutuslientä lusikalla niin, että pohja tuntuu varovasti painettaessa kostealta, reilu 1 dl/leipäviipale. Levitä päälle hernetäyte ja aseta sen päälle leipäviipale. Kostuta leipä hyvin ja kaada päälle kananmunatäyte ja sen päälle kolmas leipäviipale. Kostuta sekin ja levitä pohjalle avokadotäyte. Aseta päälimmäiseksi viimeinen leipäviipale ja kostuta se hyvin. Laita kakun päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta, jotta pinnasta tulee tasainen. Peitä kakku tuorekelmulla tai muovipussilla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
7. Tarjoilupäivänä sekoita kuorrutuksen tuorejuusto ja majoneesi ja levitä kakun pinnalle. Koristele kurkkuruusukkeilla, herneillä ja yrteillä.
Vinkki
- Saat reunoista siistit, kun hyödynnät kakun kokoamisessa irtopohjavuoan reunusta
- Jos täytteitä jää yli, ne maistuvat leivän päällä tai uuniperunan silmänä sellaisenaan.