Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

2 ½ dl
vettä
25 g
hiivaa
½ tl
suolaa
3 rkl
öljyä
5-6 dl
hiivaleipäjauhoja
Täyte
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
4 (n. 350 g)
porkkanaa
3 (150 g) vartta
lehtiselleriä
2
paprikaa
2 rkl
öljyä
170 g
sinihomejuustoa
2
munaa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ ruukkua
tuoretta persiljaa tai basilikaa
2 dl
juustoraastetta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
179 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.7 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)
Uusi

Kasvispiiras

Puutarhurin juustoinen piiras kätkee sisäänsä kauden parhaita kasviksia. Paista kasvispiiras uunipellillä tai kahdessa piirakkavuoassa.

Puutarhurin juustoinen piiras kätkee sisäänsä kauden parhaita kasviksia. Paista kasvispiiras uunipellillä tai kahdessa piirakkavuoassa.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 ½ dl
vettä
25 g
hiivaa
½ tl
suolaa
3 rkl
öljyä
5-6 dl
hiivaleipäjauhoja
Täyte
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
4 (n. 350 g)
porkkanaa
3 (150 g) vartta
lehtiselleriä
2
paprikaa
2 rkl
öljyä
170 g
sinihomejuustoa
2
munaa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ ruukkua
tuoretta persiljaa tai basilikaa
2 dl
juustoraastetta

Valmistusohje

1.
Tee ensin pohja. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja öljy sekä jauhoja niin, että saat pehmeän taikinan. Taputtele taikina heti pellille leivinpaperin päälle. Voit tehdä piirakan myös kahteen piirakkavuokaan (halkaisija n. 27 cm). Anna pohjan kohota täytteen tekemisen ajan.
2.
Suikaloi täytteen sipulit, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja hienonna selleri. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Murustele mukaan sinihomejuusto. Anna jäähtyä 15 minuuttia.
3.
Lisää kasvisten joukkoon munat, mausteet sekä yrtti hienonnettuna. Levitä täyte pohjalle ja ripottele pinnalle juustoa.
4.
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin.

Vinkki

  • Voit käyttää piirakassa tuoreita tai valmiiksi pilkottuja, esimerkiksi pakastekasviksia, jotka nopeuttavat leivonnaisen tekemistä
  • Jos tarjoat piirakkaa juhlissa tai brunssilla, riittää pienemmät palat (n. 24 palaa, pellin koosta riippuen).
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
179 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.7 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g