Uunisiika
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
17 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
1 kgkokonainen siika
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta tilliä tai timjamia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
- Tarjoiluun
-
Sydänmerkki-tuote1sitruuna
Valmistusohje
1. Huuhtele perattu kala ja kuivaa pinta talouspaperilla. Mausta sisältä suolalla ja pippurilla. Revi sisälle myös yrttejä ja lorauta öljyä.
2. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kala on kypsää, kun liha irtoaa ruodoista. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja tarjoa kypsän kalan mausteena.
Vinkki
- Tarjoa kalan kastikkeena vihreää kastiketta, lohkoperunoita ja uunijuureksia
- Siian ohella voit käyttää esimerkiksi kuhaa tai lohta. Jos käytät rasvaisempaa lohta, öljylorausta ei tarvita
- Ruoka onnistuu myös kalafileistä. Varaa kalaa raakana noin 200g/ruokailija. Kypsennysaika on hiukan kokonaista kalaa lyhyempi.
- Voit kypsentää kalan myös grillissä. Siisteimmin se tapahtuu foliosta ja leivinpaperista taitellun alustan päällä. Kypsennysaika on kalan koosta ja grillin kuumuudesta riippuen noin 10 minuuttia / puoli.