G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
Helppo

Uunisiika

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
Helppo

Nopea arkiruoka tai juhlavaa viikonloppusyötävää. Kokonaisesta kalasta on moneksi.



Raaka-aineet

1 kg
kokonainen siika
1 tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
½ tl
rouhittua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
½ ruukku
tuoretta tilliä tai timjamia
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
Tarjoiluun
Sydänmerkki-tuote
1
sitruuna
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Huuhtele perattu kala ja kuivaa pinta talouspaperilla. Mausta sisältä suolalla ja pippurilla. Revi sisälle myös yrttejä ja lorauta öljyä.
2. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kala on kypsää, kun liha irtoaa ruodoista. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja tarjoa kypsän kalan mausteena.

Vinkki

  • Tarjoa kalan kastikkeena vihreää kastiketta, lohkoperunoita ja uunijuureksia
  • Siian ohella voit käyttää esimerkiksi kuhaa tai lohta. Jos käytät rasvaisempaa lohta, öljylorausta ei tarvita
  • Ruoka onnistuu myös kalafileistä. Varaa kalaa raakana noin 200g/ruokailija. Kypsennysaika on hiukan kokonaista kalaa lyhyempi.
  • Voit kypsentää kalan myös grillissä. Siisteimmin se tapahtuu foliosta ja leivinpaperista taitellun alustan päällä. Kypsennysaika on kalan koosta ja grillin kuumuudesta riippuen noin 10 minuuttia / puoli.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
17 g
Suolaa
0.8 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
17 g
Suolaa
0.8 g