Helppo bibimbap jauhelihalla
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
106 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
9 dlvettä
-
3 dltäysjyväriisiä
-
½ tlsuolaa
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote2porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote1punainen paprika
-
Sydänmerkki-tuote100 gpunakaalia
-
½ - 1 rklpunaviinietikkaa
-
4kananmunaa
-
Sydänmerkki-tuote1 - 2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa, esim. naudan
-
1 rklseesamiöljyä
-
1 ½ rkl(vähäsuolaista) soijakastiketta
-
1 rklseesaminsiemeniä
- Kastike
-
3 rklgochujang-chilitahnaa
-
1 rklsokeria
-
1 rklriisiviinietikkaa
-
1 tlseesamiöljyä
- Viimeistelyyn
-
Sydänmerkki-tuote2 dlituja tai silmuja
-
(1-2 rklseesaminsiemeniä)
Valmistusohje
1. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 30 - 40 min).
2. Kuori ja suikaloi sillä aikaa porkkanat, suikaloi myös paprika ohuiksi siivuiksi. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja hiero joukkoon loraus punaviinietikkaa.
3. Paista kananmunat tilkassa öljyä, mausta mustapippurilla ja suolaripauksella.
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha seesamiöljyssä. Lisää valkosipuli ja paista muutama minuutti. Sekoita jauhelihan joukkoon soijakastike ja seesaminsiemenet.
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
6. Kokoa bibimpap-annokset jakamalla riisi neljään kulhoon. Aseta keskelle paistetut kananmunat ja ympärille porkkanat, paprikat, punakaalit ja idut. Lisää jauheliha. Tarjoile kastikkeen kanssa ja ripsauta halutessasi vielä annosten päälle hieman seesaminsiemeniä. Bibimbap on tarkoitus syödä niin, että ainekset sekoitetaan kulhossa ennen syömistä.
Vinkki
Jos haluat bibimpapista kasvisversion, voit vaihtaa jauhelihan vaikkapa nyhtökauraan tai kaurajauhikseen.