G Gluteeniton
M Maidoton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Helppo bibimbap jauhelihalla

G Gluteeniton
M Maidoton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Bibimpap on korealainen kulhoruoka, jonka perustan muodostavat riisi ja kasvikset. Jauheliha ja paistettu muna tuovat täyttävyyttä ja korealaisella chilitahnalla ryyditetty kastike maustaa annoksen herkulliseksi.



Raaka-aineet

9 dl
vettä
3 dl
täysjyväriisiä
½ tl
suolaa
Lisäksi
Sydänmerkki-tuote
2
porkkanaa
Sydänmerkki-tuote
1
punainen paprika
Sydänmerkki-tuote
100 g
punakaalia
½ - 1 rkl
punaviinietikkaa
4
kananmunaa
Sydänmerkki-tuote
1 - 2 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
¼ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
400 g
jauhelihaa, esim. naudan
1 rkl
seesamiöljyä
1 ½ rkl
(vähäsuolaista) soijakastiketta
1 rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
3 rkl
gochujang-chilitahnaa
1 rkl
sokeria
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 tl
seesamiöljyä
Viimeistelyyn
Sydänmerkki-tuote
2 dl
ituja tai silmuja
(1-2 rkl
seesaminsiemeniä)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 30 - 40 min).
2. Kuori ja suikaloi sillä aikaa porkkanat, suikaloi myös paprika ohuiksi siivuiksi. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja hiero joukkoon loraus punaviinietikkaa.
3. Paista kananmunat tilkassa öljyä, mausta mustapippurilla ja suolaripauksella.
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha seesamiöljyssä. Lisää valkosipuli ja paista muutama minuutti. Sekoita jauhelihan joukkoon soijakastike ja seesaminsiemenet.
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
6. Kokoa bibimpap-annokset jakamalla riisi neljään kulhoon. Aseta keskelle paistetut kananmunat ja ympärille porkkanat, paprikat, punakaalit ja idut. Lisää jauheliha. Tarjoile kastikkeen kanssa ja ripsauta halutessasi vielä annosten päälle hieman seesaminsiemeniä. Bibimbap on tarkoitus syödä niin, että ainekset sekoitetaan kulhossa ennen syömistä.

Vinkki

Jos haluat bibimpapista kasvisversion, voit vaihtaa jauhelihan vaikkapa nyhtökauraan tai kaurajauhikseen.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
106 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta
Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta
Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
106 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g