Uunijuurekset
Uunissa juuresten ja vihannesten maku muuttuu makeaksi ja miedommaksi – oivallinen ruoka uusien makujen opetteluun. Uunikasvikset maistuvat erinomaisena lisäkkeenä lihan, kalan tai kasvisruoan kanssa. Helppoa, edullista ja erittäin maukasta!
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgkasviksia (esim. porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, lanttua, sipulia, valkosipulia)
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 rklrosmariinia tai timjamia
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele kasvikset sopiviksi suupaloiksi.
2. Kaada öljy suureen kulhoon. Lisää kasvispalat ja sekoita.
3. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle yrtit, suola ja pippuri. Kypsennä 200 asteessa 40-60 minuuttia, kunnes uunijuurekset ovat pehmeitä.
Vinkki
- Nopeutat uunijuuresten kypsymistä esikeittämällä niitä 2-3 minuuttia. Öljyä ja mausta keittämisen jälkeen. Myös pieni palakoko nopeuttaa kypsymistä.
- Uunikasviksiksi sopivat myös tuoreet herkkusienet, kesäkurpitsa, paprika, kukka- ja parsakaali. Ne kypsyvät nopeasti, joten esikypsennystä ei tarvita. Myös palojen koko voi olla juureksia suurempi.
- Katso lisää herkullisia uunikasvisohjeita: paahdetut tomaatit, paahdettu kaali, haudutettu punakaali
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g