Avokadopasta
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
135 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
2 lvettä
-
Sydänmerkki-tuote500 grunsaskuituista spagettia
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote½chili
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote2kypsää avokadoa
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
Sydänmerkki-tuote1lime
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkuatuoretta basilikaa
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkuatuoretta lehtipersiljaa
-
15 gpecorinoa
-
15 gparmesania
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Tee odotellessa kastike.
2. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili ja valkosipulin kynsi. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus lusikalla. Purista limetistä mehu. Laita avokadokuutiot, chili ja valkosipuli kulhoon. Kaada päälle oliiviöljy ja limetin mehu.
3. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää avocadoseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.
4. Keitä spagetti kypsäksi, keittoajan löydät pakkauksesta. Ota keitinvettä talteen noin 1 dl ja laita kastikeainesten joukkoon. Kaada loppu keitinvesi pois. Lisää kuuma spagetti kastikkeen joukkoon. Sekoita ja tarjoile heti.
Vinkki
Pecorino ja parmesan ovat runsasrasvaisia ja -suolaisia juustoja. Jos haluat ruoasta entistä terveellisemmän vaihtoehdon, voit korvata edellä mainitut juustot kevyemmällä vahvanmakuisella juustolla. Hyviä vaihtoehtoja löydät täältä.