Tulinen kookos-kanakeitto
Makea ananas taittaa mukavasti chilin tulisuutta. Nuudelisoppa on arjen pikaruokaa parhaimmillaan: lautasella alle puolessa tunnissa alkusuikaloinneista.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gmaustamatonta broileria
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
1 rklcurrya
-
Sydänmerkki-tuote1 rklpullomargariinia tai öljyä
-
200 gkookosmaitoa, light (rasvaa 5-7%)
-
4 dlvettä
-
500 gwok-vihanneksia (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote½chili
-
130 g(täysjyvä)nuudeleita
-
1 tlkananaspaloja
-
1 tlsuolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Suikaloi broileri tarvittaessa. Hienonna sipulit. Kuullota lihapaloja, sipulisilppua ja currya kattilassa rasvassa.
2. Lisää kookosmaito, vesi, wok-vihannekset sekä chili hienonnettuna. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
3. Lisää nuudelit samalla niitä hiukan murskaten ja keitä pari minuuttia. Lisää lopuksi ananaspalat ja suola.
Vinkki
- Voit käyttää myös maustettua tai marinoitua broilerin lihaa. Puolita tällöin ohjeen suolamäärä.
- jos kaipaat lisäpotkua, raasta mukaan tuoretta inkivääriä tai lisää chilin määrää
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Timo Viljakainen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g