selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Hernepesto
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Hernepesto

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Heleän vihreä pesto syntyy kotoisasti herneistä. Herkullinen tahna maustaa keitetyn spagetin ja toimii myös leivän levitteenä tai dippikastikkeena.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
200 g
herneitä (300 g palkoja)
Sydänmerkki-tuote
1 dl
pinjansiemeniä
30 g
parmesanjuustoa
Sydänmerkki-tuote
1
valkosipulin kynsi
Sydänmerkki-tuote
15 lehteä
tuoretta basilikaa
Sydänmerkki-tuote
1 dl
öljyä, esim. oliivi
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 mm
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Irrota herneet paloista ja keitä niitä kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä herneet juoksevan kylmän veden alla ja valuta.
2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Raasta parmesaanijuusto ja valkosipulinkynsi.
3. Kumoa herneet sauvasekoittimen kulhoon. Lisää pinjansiemenet, juusto, valkosipuli ja basilika. Soseuta ainekset ja lisää öljyä ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta pippurilla ja ripauksella suolaa.

Vinkki

Voit tehdä peston myös pakasteherneistä

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
340 kcal
Rasvaa
33 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
340 kcal
Rasvaa
33 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g