Hernepesto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
33 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote200 gherneitä (300 g palkoja)
-
1 dlpinjansiemeniä
-
30 gparmesaanijuustoa
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote15 lehteätuoretta basilikaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä, esim. oliivi
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 mmsuolaa
Valmistusohje
1. Irrota herneet paloista ja keitä niitä kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä herneet juoksevan kylmän veden alla ja valuta.
2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Raasta parmesaanijuusto ja valkosipulinkynsi.
3. Kumoa herneet sauvasekoittimen kulhoon. Lisää pinjansiemenet, juusto, valkosipuli ja basilika. Soseuta ainekset ja lisää öljyä ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta pippurilla ja ripauksella suolaa.
Vinkki
Voit tehdä peston myös pakasteherneistä